Lik mu je trebao umrijeti nakon 1. sezone. Postao je previše slavan da bi ga ubili

Foto: Shutterstock

Aaron Paul je američki televizijski i filmski glumac koji je svjetsku popularnost stekao igrajući Jesseja Pinkmana u hit seriji Breaking Bad. Rođen je 27. kolovoza 1979. godine u saveznoj državi Idaho.

Odrastao je u skromnoj obitelji i počeo je pokazivati interes za performans tijekom priredbi u crkvi. Otac mu je bio svećenik, a majka domaćica. Nakon što je završio srednju školu, odlučio je raditi kao model i glumac pa se preselio u Los Angeles s majkom.

Dobio sporednu ulogu u seriji, njegov lik trebao je umrijeti na kraju prve sezone

Dobivao je srednje i male uloge te novac koristio kako bi prehranio sebe i majku. Onda je došla 2008. godina te je izabran da glumi u novoj seriji Breaking Bad. Njegov lik trebao je umrijeti na kraju prve sezone. Serija je puna likova koji su ovisnici o metamfetaminu (methu), a njegov lik trebao je biti dio velike prekretnice glavnog lika, koji prodaje drogu.

Ipak, producenti su nakon nekoliko epizoda zamijetili dobru kemiju između dvojice glumaca, pa su odlučili promijeniti kraj prve sezone. Njegov lik Jesse Pinkman tada je postao jedan od dvojice glavnih likova sve do kraja serije. Aaron je bio odličan odabir za tu ulogu i više je puta napomenuo da obožava Pinkmana.

Istraživao je o gradskim uličnim bandama i razgovarao s bivšim ovisnicima kako bi se što bolje pripremio za snimanje. Sam je vrlo velik fan Breaking Bada te je i danas u kontaktu s glavnim glumcem Bryanom Cranstonom.

Postava Breaking Bada: Bryan Cranston, Anna Gunn i Aaron Paul

Uspjeh Breaking Bada otvorio mu je vrata novih projekata

Snimanje Breaking Bada završilo je 2013. godine i smatra ga se jednom od najboljih, ako ne i najboljom američkom televizijskom serijom 21. stoljeća. Ističe se nevjerojatnim tempom naracije koji gledatelja natjera da s istim žarom prati svih pet sezona. Osim toga, scenarij je gotovo savršen, a glumačka postava je briljantna.

Nakon serije Aaron je ostao prisutan u pop kulturi te njegovi projekti vrlo često postanu svjetska senzacija. Osim što se pojavio u epizodi serije Better Call Saul te snimio film o Breaking Badu, odigrao je sporednu ulogu u popularnoj seriji Westworld, pojavio se u filmu Need for Speed, a možda najvažnija uloga nakon Breaking Bada bila je u BoJack Horsemanu, gdje je dao glas jednom od glavnih likova, Toddu Chavezu.

Privatni život uglavnom drži za sebe. Oženio se 2013. godine, ima dvoje djece, a pored glumačke karijere bavi se humanitarnom djelatnošću, pogotovo kad je u pitanju pomaganje ljudima u vezi s mentalnim zdravljem. Dobitnik je tri Emmyja za sporednu ulogu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.