Zarađivao je i do milijun kuna dnevno: Perverzni "Ujak Terry" seksualno se iživljavao na modelima

Foto: Getty Images/Splash

U JEKU jednog od najvećih seks skandala u novijoj povijesti Hollywooda, bez posla je početkom ovog tjedna ostao kontroverzni fotograf Terry Richardson koji se godinama otvoreno hvalio seksom s modelima, a zbog seksualnog uznemiravanja već se i nekoliko puta našao na meti javnosti.

Terry Richardson (52) proslavio se fotkama golišavih ljepotica, a tijekom godina pred njim su pozirale i mnogobrojne slavne dame, između ostalih Kate Moss, Rihanna, Kim Kardashian, Ivanka Trump, Beyonce, Miley Cyrus..., što mu je prije nekoliko godina donijelo titulu najbogatijeg fotografa na svijetu. Navodno je dnevno mogao zaraditi do 160 tisuća dolara (oko milijun kuna).

Tijekom godina Richardson se hvalio kako je spavao s brojnim ženama, no inzistirao je na tvrdnji da je uvijek bilo konsenzualno. Ipak, sebe je nazvao "Uncle Terry" i smatrao je da je "moćni napaljeni tip koji je dominantan nad svim tim djevojkama", otkrio je izvor za The Sun.

"Kraj njega Harvey Weinstein izgleda kao Bambi", dodaje izvor te nastavlja: "Svi znaju da je ganjao seks s modelima i s tim se hvalio. Ali nitko tko tako izgleda ne može dobiti toliko seksa bez da zloupotrijebi svoju moć".

Ranije ovaj tjedan Conde Nast (koji izdaje Vogue, GQ, Glamour...) Richardsonu je otkazao suradnju. Potpredsjednik tvrtke navodno je svima poslao mail u kojem je naglasio da posao s fotografom odmah mora biti "prekinut ili se treba zamijeniti drugim".

Nakon skandala s Weinsteinom, Richardson izgleda kao manijak koji se godinama skrivao. New Yorker piše kako je modelima obećavao napredak u karijeri. Glumicu Chloe Sevigny uspio je nagovoriti da se za naslovnicu odjene poput njega, kako bi mogao "poljubiti sam sebe".

No od malih nogu Richardsonu nije bilo lako. Majka mu je bila glumica (Norma Kessler), a otac (Bob Richardson), kao i on, modni fotograf. Često je doma bio usamljen, dok bi njegovi starci partijali sa zvijezdama poput Rolling Stonesa, na tulumima punim alkohola i droge. U jednom trenu Bob je napustio Normu i Terryja te pobjegao s tad 18-godišnjom Anjelicom Huston. 

Richardson i njegova majka preselili su se u London, gdje je ona imala aferu s Jimmyjem Hendrixom, prije nego što se udala za gitarista Jackieja Lomaxa.

Richardson je travu pušio prvi put s devet godina, a već s četrnaest prvi put pokušao se ubiti progutavši tablete. S 18 je svirao u punk bendu i uzimao heroin. Nakon što se predozirao, 2001. godine otišao je na liječenje i nakon toga navodno je ostao čist.

Kao fotograf radi od ranih devedesetih, a tijekom godina izredao je mnogobrojne žrtve. Anna del Gaizo s Richardsonom se dogovorila da će pozirati toples, no ostala je u šoku kad joj je "ugurao muškost u lice bez ikakvog upozorenja". "Stisnuo mi je svoju muškost u usta, pri čemu se smješkao. Htio je pušenje i to je htio snimiti. Znala sam da moram pobjeći glavom bez obzira", rekla je. Fotografije iz te kampanje korištene su za promociju jedne velike modne kuće.

Prije tri godine Charlotte Waters koja je radila kao goli model kako bi mogla plaćati studij, prisjetila se kako joj je Richardson polizao golu stražnjicu tijekom snimanja i tretirao je kao "seks lutku".

Još jedna manekenka, Jamie Peck, tvrdi da ju je tjerao na seks kad je imala 19 godina. Model Sena Cech otkrila je da ju je Richardsonov asistent tražio da fotografu "pridrži jaja i stišće ih koliko može". Richardson je tvrdio da je na to pristala, no ona je to demantirala rekavši da joj je iskustvo bilo više nego ponižavajuće.

Nedavna afera o seksualnom zlostavljanju u Hollywoodu otkrila je i mnoge skandale u modnoj industriji i kako su se neke osobe odnosile prema mladim modelima. Kao što se Richardson jednom hvalio: "Nije u tome koga poznajete, nego kome pušite. Nemam rupu u hlačama ni za što"...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.