Ljudi preprodaju ulaznice za Orašara u HNK Zagreb za više od 4000 kuna

Foto: HNK/Sanjin Strukic/PIXSELL/Karlo Klasić/Index

PRIJE dva dana je za sve građane krenula prodaja ulaznica za balet Orašar Petra Iljiča Čajkovskoga u koreografiji Vladimira Malakhova u zagrebačkom HNK. Ulaznice se mogu kupiti online ili na blagajni kazališta, a za baletom vlada veliki interes. Zbog toga su neki možda odučili iskoristiti situaciju pa preprodati svoju kupljenu ulaznicu.

Twitterom se šire fotografije s oglasnika na kojima piše da se prodaju ulaznice za balet s datumom drugi siječnja 2023. godine. U jednom od oglasa dvije ulaznice se prodaju za 1000 kuna, a u drugom je cijena dviju ulaznica 4200 kuna. Naime, na službenoj stranici Hrvatskog narodnog kazalište stoji da su ulaznice za 2. siječnja rasprodane. Cijena ulaznica inače se kreće do 360 kuna.

Zbog velikog interesa pala web stranica HNK

Koliki interes vlada za tim baletom, najbolje govori informacija da se stranica HNK srušila nekoliko minuta prije nego što su karte puštene u prodaju. "Pad stranice povezan je s 50 puta većom posjećenošću nego što je to slučaj u ostalim danima. Kao i svake godine kada je prvi dan prodaje Orašara, dogodi se da sustav ne može izdržati toliki broj ulaza na stranicu kazališta.

Naime, za prodaju Orašara smo osigurali mogućnost od 4000 upita putem weba u istom trenutku, a broj upita danas je dosezao i preko 10.000 u istom trenutku", objasnili su tada za Index iz HNK. U prodaju je, kažu, pušteno 13.500 karata. Prvog dana prodaje ulaznica pred blagajnom su bili ogromni redovi.

 

Balet će se u zagrebačkom HNK prikazivati od 29. studenog pa sve do 30. prosinca. Iz HNK naglašavaju da je na blagajni kazališta moguće kupiti ulaznice za izvedbe na rasporedu 30. studenog, zatim 5., 12., 20., 24. prosinca 2022. te 4. siječnja 2023. Ulaznice za ostale izvedbe mogu se kupiti isključivo online.

Jedno od najljepših djela klasične baletne umjetnosti

Jedno od najljepših djela klasične baletne umjetnosti vodi publiku kroz božićni svijet raskoši, šarenila, veselja, mašte, prinčeva i vila te nezaobilaznih slatkiša, prateći pustolovine djevojčice Klare, koja od svojeg ujaka na Badnjak dobiva neobičan dar, drobilicu za orahe u obliku drvenoga lutka.

Klara obožava svojeg ujaka, poznatog po izvođenju najrazličitijih čarolija, kao i njegov nesvakidašnji dar. Kad u ponoć Orašar oživi uz malu čarobnjakovu pomoć, on povede Klaru u čudesan svijet prepun najrazličitijih zanimljivih likova, koji se s neobičnom pažnjom posvećuju presretnoj djevojčici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.