Lupinizam za autizam: Lupino otvorio humanitarnu izložbu za pomoć bolesnoj djeci

Foto: Stephan Lupino

U PETAK 6. prosinca u Novoj Gradišci otvorena je humanitarna izložba Lupinizam za autizam svjetski poznatog umjetnika Stephana Lupina. 

U Gradskom muzeju Nova Gradiška, između ostalog, izložene su fotografije koje je Lupino snimio provodeći vrijeme s autističnom djecom.

Lupino je donirao svojih pet fotografija, deset križeva i svih 30 fotografija djece s autizmom, a sva prikupljena sredstva bit će namijenjena za uređenje senzornog parka u dvorištu Jaslica u Nazorovoj ulici gdje je nedavno preseljen i Odjel za pomoć djeci s autizmom. 

Ovo je inače njegova peta humanitarna akcija, a posljednja je bila kad je donirao tri svoje fotografije inspirirane Svjetskim prvenstvom u akciji putem koje je zaklada Vatreno srce prikupljala pomoć za Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj i za školovanje djece bez roditeljske skrbi. 

Izložbu, pod pokroviteljstvom Grada, otvorio je gradonačelnik Vinko Grgić, a nakon otvorenja nastupili su Željko Krušlin Kruška, Marko Škugor i TS Tkanica. 

"Jako sam zadovoljan odazivom i reakcijom ljudi. Puno toga se već prodalo, a čak je i župnik kupio dva križa. Gradonačelnik razmatra postavljanje jedne moje skulpture koju će izložiti u gradu", rekao je Lupino za Index.

Osobito ga je oduševilo što je na izložbu došla jedna djevojčica s cerebralnom paralizom. 

"Njeni su roditelji izrazili želju da slikam i nju, a to ću svakako i učiniti", kaže. 

Također je naglasio da je kod ove akcije sve transparentno za razliku od mnogih sličnih akcija u Hrvatskoj. 

"Ne ide se preko udruga pa da svatko dobije svoj dio kolača, a djeci na kraju ostane 25 posto. Razočaran sam i reakcijom nekih naših pjevača koje smo zvali da pomognu, a oni su tražili velike iznose tobože za logistiku. Sve je to Thompson style", rekao nam je on.Izložba će trajati sve do Noći muzeja kad će biti postavljena bogatija Lupinova izložba. 

"Ova je manja, fokusirana na fotografije, a u velikoj će biti i druga moja djela, skulpture i slično", najavio je. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.