Lupino otvorio svoju prvu otočku izložbu, dio prihoda namijenio Odgojnom domu

Foto: Stephan Lupino/Walter Salkovic

NAKON dvije nedavne izložbe u unutrašnjosti Hrvatske, one u Županji i one u Železnoj Gori, umjetnik Stephan Lupino predstavio je dio nove kolekcije Lupinizam: skulpture, fotografije i slike u Vili Salvia na Cresu.

Izložba je izazvala veliko zanimanje publike, kako domaće tako i turista koji su se ondje našli na odmoru, a upriličena je povodom otvorenja Vile Salvie, luksuznog objekta s pet zvjezdica. Obično se takvi objekti otvaraju uz nazočnost političara i estradnih zvijezda, no obitelj Ćurković odlučila je dati prednost umjetnosti.

Ljiljana Ćurković, promotorica Sanja Živanović i Stephan Lupino
Stephan Lupino i promotorica Sanja Živanović

Prva je to Lupinova izložba održana na nekom otoku, a u tome mu je, kako kaže, mnogo pomogla obitelj Ćurković. Također ima i humanitarni karakter te će dio prihoda biti doniran Odgojnom domu Mali Lošinj, podružnica Cres. Lupino nam je rekao da su već prodali deset njegovih originalnih majica Lupinizma, kao i neke njegove postere i knjige, a očekuje da će prodati i poneku svoju fotografiju.

Stephan Lupino i Ivan Brada

Otvaranju izložbe je prisustvovao i gradonačelnik Cresa Marin Gregorović, s kojim Lupino trenutno pregovara o postavljanju jedne od svojih skulptura na području grada Cresa. Izložba se nakon Vile Salvie u proširenom obliku seli u prostor Samostana Sv. Frane u Cresu.

Stephan Lupino i gradonačelnik Cresa Marin Gregorović

Podsjetimo, Lupino je nedavno održao izložbu pod nazivom Umjetnost u vrtlogu strasti, nemira i napetosti u Županji, koja se održala u Pastoralno-kulturnom centru bl. Alojzija Stepinca. Osim toga, predstavio je svoje skulpture u Zmajevom vrtu obitelj Valkaj u Železnoj Gori, a Zmajevom vrtu donirao tri veličanstvene skulpture koje sad dominiraju tim prostorom.

Pročitajte više