Lupino otvorio veliku izložbu u Splitu, pogledajte tko se sve pojavio

Foto: Nikola Benja i Krunoslav Ćosić

STEPHAN LUPINO sinoć je otvorio veliku izložbu u splitskom hotelu Ambasador. U sklopu Lupinove splitske izložbe predstavljena su djela iz kolekcije Lupinizam by Stephan Lupino.

Umjetnik je izložbu pripremao mjesecima, a postavili su je Ivana Vrdoljak i Damir Vrdoljak Mandeta. Voditeljica je bila Ines Nosić. Izloženi su Lupinovi kipovi, ali i njegove slike i fotografije nastale u vremenu kada je vladao njujorškim noćnim životom. Otvorenje izložbe okupilo je brojna imena splitskog javnog života. Među okupljenima je tako bio i legendarni splitski fotograf Feđa Klarić koji je s direktorom hotela Stipom Medićem otvorio izložbu te umjetnici Ivo Pervan i Edo Unković.

Pojavili su se i direktorica TZ-a Split Alijana Vukšić, predsjednik županijske komore Split Joze Tomaš, Boris Vrdoljak Mandeta, Ante Verzotti, Ljubo Mateljan, bivši olimpijac Ivan Kuret, doktor Ivo Glunčić, Sunčica Glunčić, Nada Hraste, Filip Čizmić, fotograf Zlatko Sunko i Mila Dude, direktorica Edura, te još mnoga poznata lica splitske kulturne scene. Članovi Fotokluba Split su tom prilikom Lupina proglasili svojim počasnim članom.

Ovo je prva Lupinova izložba u Splitu nakon pet godina pa umjetnik ne krije koliko mu je važna. "Odlično je prošlo, zaista sam jako ponosan da sam svoja djela mogao podijeliti i s prijateljima u Splitu. Odaziv je bio odličan", kaže nam Lupino.

Izložba će se moći pogledati do kraja siječnja iduće godine.

Pročitajte više