Mamu razbjesnio seksistički natpis na dječjoj majici: "Učite ih da budu napasni"

Foto: Twitter

JEDNU mamu je razbjesnio, prema njenom mišljenju seksistički, natpis na majici za dječake. 

"Zaključajte svoje kćeri", glasio je sporan natpis, a fotku je Rebecca Roache objavila na Twitteru uz prozivku na račun brenda Poundland smatrajući da je natpis seksistički te da djeci šalje krivu poruku. 

"Nikad nije prerano naučiti ih da budu seksualno napasni, zar ne?" napisala je uz fotku i dodala hashtag #everydaysexism. 

Neki su joj korisnici Twittera dali za pravo, ali neki su joj se žestoko suprotstavili. 

"Jesi li ti ozbiljna? Daj se sredi. Zašto ljudi poput tebe moraju ubiti zabavu u svemu? 99,99 posto sam sigurna da beba neće odrasti u seksualnog napasnika samo zato što nosi ovu majicu", "Sve što je krivo s ovim svijetom si ti. Vrijeđaš se za pet minuta slave", "Ovo je za bebe od šest do devet mjeseci. Jedino što će oni napasti je sisa iz koje jedu. Što nije u redu s tobom? Daj odrasti", bili su neki od komentara. 

Rebecca se nije dala smesti te je za Unilad objasnila svoj komentar. 

"Ovo šalje poruku da će dečki biti dečki i da mogu divljati te da ne trebaju preuzimati odgovornost za ono što rade. To je suptilna poruka, ali implicira seksualni kontekst u kojem muškarci dominiraju nad ženama. Nije prikladno da djeca koja još ne mogu hodati ni govoriti nose takve poruke. Ako im se već sad takve stvari govore, što će biti kad odrastu i postanu seksualno aktivni? Također, pretpostavlja se da su svi heteroseksualni, a učiti nešto takvo djecu mlađu od godine dana je depresivno", tvrdi ona. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.