Manekenka iz BiH s turskom adresom objavila potresnu snimku: "Jedino što možemo..."

Foto: Instagram

BLOGERICA i nekadašnja bosanskohercegovačka manekenka s turskom adresom Jelena Jugović Tuncel oglasila se na Instagramu nakon razornog potresa u Turskoj. Trenutno boravi u Bosni i Hercegovini, no ispričala je kako ju je "jako potresla cijela situacija".

Jelena je na Instagram storyju objavila snimku spašavanja dječaka koji je ostao zarobljen ispod ruševina u Adani. "Zaista me potresla ova snimka koji sam vidjela i mnoge od njih, izvlačenje ovih dječaka i sama pomisao da se svi možemo naći u istoj situaciji", govorila je skoro na rubu suza.

"Jedino što možemo sad je da se pomolimo za sve ljudi koji su zakopani da budu na vrijeme izvučeni i da bude sve u redu", poručila je Jelena koja je na svom profilu podijelila jedan od linkova za pomoć građanima te pozvala druge da pomognu.

Podsjećamo, potres magnitude 7.8 pogodio je rano jutros južnu Tursku i osjetio se u velikom dijelu zemlje, kao i u nekoliko zemalja u regiji, uključujući susjednu Siriju. Nekoliko sati kasnije, oko 13:30 po lokalnom vremenu, zemlju je pogodio novi potres jačine 7.5 po Richteru.

Pročitajte više