Maramu kraljice Elizabete na sprovodu je nosio njezin omiljeni poni

Foto: Profimedia

FOTOGRAFIJA kraljičinog omiljenog ponija imena Carlton Lime Emme, koji je bio među brojnim ožalošćenim na njezinom sprovodu, oduševila je svijet. No mnogi vjerojatno nisu primijetili jedan detalj u čast Elizabeti II.

Daily Mail piše da je poni na sedlu tijekom procesije nosio njezinu maramu s kojom je kraljica fotografirana 2015. godine dok je jahala istog ponija.

Podsjećamo, poni je stajao ispred dvorca kako bi gledao povorku kraljice Elizabete dok je njezin lijes odlazio na posljednje počivalište u kapelicu St. Georgea. Došli su i kraljičini korgiji Sandy i Muick.

Kraljica je obožavala konje

U povorci su bila i četiri konja koja imaju posebnu povijest u britanskoj kraljevskoj obitelji. Kraljevska kanadska konjička policija kraljici je poklonila osam konja u periodu od 1969. godine. Četiri od tih osam konja, George, Elizabeth, Darby i Sir John, i dalje su živi te su bili u povorci s kraljičinim lijesom.

Kraljica je cijeli život obožavala konje, kao i pse. Prvog konja dobila je kada je imala četiri godine. Jahala je i posjedovala stotine konja tijekom svoje vladavine. Kraljičin glavni konjušar Terry Pendry rekao je prije dvije godine da je Emma jedan od najdražih kraljičinih konja. Emma je također sudjelovala u proslavi kraljičina platinastog jubileja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.