Marica (74) i Mijat (77) s Vira autostopom idu na Eurosong zbog Leta 3

Screenshot: RTL

Umirovljenici Mijat Barišić-Ružić (77) i Marica Barišić (74) s Vira planiraju autostopom doći do Liverpoola na Eurosong zbog Leta 3.

"Sviđa mi se dinamika, sviđaju mi se ti njihovi performansi. To je mladost-ludost iako nisu ni oni više tako mladi. Prlja, je li tako, on je u lijepim godinama, ali on je u duši mlad. Ja sam pedagog i na neki način sam isto tako u duši mlad i imam neke svoje djetinje gluposti", rekao je Mijat za RTL.

Oboje su rodom iz Slavonskog Broda, a zajedno su još od studentskih dana. Putovali su autostopom po cijeloj Europi. 

"Spavali smo i na klupi u Hyde parku u Londonu i u Amsterdamu, odnosno izvan Amsterdama u stogu sijena, i na tavanu noćnog kluba smo spavali. Svuda smo spavali, snalazili smo se. Stopirali smo automobile svih marki te kamione i kombije. Još nismo stopirali traktor i nismo stopirali avione. Evo to nam je sad prilika", ispričala je Marica te dodala da su jednom tako upoznali i Micka Jaggera.

Naučila ga je i nekoliko riječi hrvatskog.

"Thank you in Zagreb – hvala, please in Zagreb – molim. I onda su oni to ponavljali, i on i Charlie Watts. I onda smo se tako smijali, baš smo se smijali, i oni su bili raspoloženi", prisjetila se. "A sad vidimo Let 3, oni imaju još luđe ideje. Mi smo htjeli biti na još luđem koncertu jer znamo da će naši dečki tamo izvesti pravi show", dodao je ovaj par avanturista koji sebe naziva "socijalističkom hipi generacijom".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.