Pjevač Gego uhićen zbog posjedovanja marihuane, prijetnji susjedu i nereda u policiji

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

UZ MJERU opreza pušten je kući Stjepan Barišić (52) Gego, pjevač s Hvara nakon što se odustalo od njegovog smještaja u istražnom zatvoru na splitskim Bilicama, piše Slobodna Dalmacija.

Policija ga je prethodno uhitila i prijavila za uzgoj nešto manje od 50 stabljika marihuane u mjestu Zaraće te prijetnji susjedu zračnom puškom. Međutim, tijekom boravka u Policijskoj postaji Hvar Gego je počinio još jedno nedjelo te je prijavljen zbog oštećenja tuđe stvari.

Kaznena prijava navodi kako je nakon dovođenja u službene prostorije u ćeliji za zadržavanje pisao parole po zidu, ali za sada nije razjašnjeno čime jer policija tvrdi jedno, a pjevač drugo. Policija tvrdi da je napravio veliku nuždu te izmetom pisao po zidovima. Gego tvrdi da to nije istina već da su mu u pritvor donesene čokoladne napolitanke te je njima pisao po zidu kao kredom.

U petak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku te je doveden na ispitivanje na Općinsko državno odvjetništvo u Splitu. U svojoj obrani je kazao kako nije uzgajao indijsku, nego industrijsku konoplju tako da će za taj dio inkriminacije biti presudno vještačenje.

Nakon iznošenja obrane tužiteljstvo je procijenilo kako nema osnove za određivanje istražnog zatvora jer je pjevač neosuđivan. Umjesto krajnje mjere odlučili su se na mjeru opreza zabrane približavanja susjedu i obvezu redovitog javljanja policiji.

Također će protiv Barišića nadležnom Općinskom prekršajnom sudu biti podnesen optužni prijedlog zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Taj dio postupka odnosi se na posjedovanje i pucanje iz zračne puške.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.