Marijana Mikulić o zlostavljanju: Čekaj, otkud zgražanja ako se sve zna?

Foto: Instagram

NAKON što je Danijela Štajnfeld optužila glumca Branislava Lečića za silovanje, regionalni mediji puni su reakcija glumaca i ostalih poznatih i nepoznatih osoba.

Hrvatska glumica Marijana Mikulić o istoj je temi progovorila na svom Instagramu te napisala da se u obranu zlostavljanih prvi dižu oni koji su također koristili svoje pozicije.

"Nekako imam osjećaj da je puno toga na brdovitom balkanu po sistemu tresla se brda rodio se miš
Grune nešto, uka buka i nestane sve kao da ništa nije bilo..

U obranu prava zlostavljanih, i u borbu protiv zlostavljača prvi se dižu neki koji su sami koristili svoju poziciju za pokušaje snubljenja, da ne koristim gore riječi i konkretne riječi i imena ljudi

Pa se svi zgražaju kad netko javno prokaže nekog, pa onda odjednom krene priča da je taj prokazani bio poznat po takvoj reputaciji.

Čekaj, otkud zgražanja ako se sve zna?! Odnosno, ako se zna, zašto se već prije nismo svi zgrozili i takvog/takvu stavili na stup srama, Ama makar sputali to sve upozorenjima, bojkotima rada s takvim ljudima?!


Nitko se ne usudi prokazati zaštićene ličke medvjede. Jer češće su oni ti koji ostanu na životu. A oni koji su ih prokazali padnu u zaborav, u najboljem slučaju. Češće se još njih razapne i stigmatizira - sama je tražila, šta je radila tu, zašto se tako obukla...

Osobno ne poznajem nikog od učesnika nijedne od aktualnih situacija i događanja, tako da ne zauzimam strane, jer nemam na osnovu čega

Samo se stvarno nadam da ovaj val, koji se lagano ali uporno diže tu na balkanu, neće stati dok ne sapere sve što sprati treba", napisala je.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.