Marina i Zoran jedini stanovnici otoka Kakana: Što pametniji mobiteli, ljudi gluplji

Screenshot: HRT

BRAČNI par Zoran i Marina Košuljandić jedini su stanovnici otoka Kakana. Tamo su došli još prije 40 godina i stvorili si mali raj.

"Prvo sam rekla mužu da sam tu došla po kazni! Zavoljeli smo kasnije ovo mjesto", ispričala je Marina za HRT. U međuvremenu je broj stanovnika porastao za 200 posto, no Zoran i Marina i dalje su službeno jedini stanovnici otoka.

"Prema službenom popisu stanovništva mi smo jedini. Ja i žena smo jedini stanovnici ovog otoka", naglašava Zoran. "Nema nikakvog stresa, nema žurbe, živi se usporeno, lagano i prirodnjački. U prirodi se sve nalazi što čovjeku treba. Samo mi to ne znamo", opisuje.

Prije su na otoku imali i restoran u koji su dolazila i poznata svjetska imena. No restoran su morali zatvoriti. "Gradska čistoća nam pošalje račun od 129 tisuća kuna za smeće za četiri mjeseca! I nikad nije učinila tu uslugu, ali to ide", žali se Zoran.

Ipak, ne daju se smesti. Preko svih problema su prešli i nastavili živjeti "robinzonski".

"Moje je mišljenje: što god imamo pametnije telefone, pametnije kuće, pametnije gradove - to smo mi gluplji", zaključuje Zoran.

Pročitajte više