Martina Mlinarević oduševila fanove onim što će napraviti s plaćom ambasadorice

Foto: Facebook

NAJPOZNATIJA bosanskohercegovačka spisateljica i nekadašnja kolumnistica Indexa Martina Mlinarević preuzela je dužnost ambasadorice BiH u Pragu, a danas je oduševila ekipu objavom o svojoj ambasadorskoj plaći. Mlinarevićeva je obavijestila svoje čitatelje i građane BiH da će od svoje plaće svakog mjeseca izdvajati novčane iznose za tri njoj važne ustanove/organizacije. 

Jedna od njih je Memorijalni centar Srebrenica, za koji će Martina godišnje izdvajati 1200 KM (100 KM mjesečno), što je oko 5000 kuna godišnje.

"Od svoje buduće plaće odlučila sam, da se trajnim nalogom sredstva s iste, svakog mjeseca do kraja mog mandata, skidaju za tri meni neizmjerno važne ustanove/udruženja i oboljelu djecu. Prva od njih - Memorijalni centar Srebrenica.

(Obavijest je otvorena iz razloga jer se obraćam građanima moje zemlje koji plaćaju moj rad u inozemstvu. Moj rad prema istima biti će transparentan i otvoren od prvog dana, kako sam i najavila. Ovo ne smatram nikakvim ličnim dobrim djelom, nego novcem građana moje zemlje i aktom poticaja za druge. / Disclaimer je ovdje za one što između ušiju baštine samo pustu livadu, naravno)", napisala je Mlinarević na Facebooku. 

Pročitajte više