MasterChef: Savršeno pečena tuna donijela trijumf Sanji

Foto: Press

Namirnice iz kutije iznenađenja i zadatak pripreme jela inspiriranog nacionalnom kuhinjom Maldiva najviše je sreće donio Sanji, čije je jelo žiri proglasio najboljim. Njezina Tuna na Maldivima dobila je posebne pohvale. Chef Goran je izjavio: "Najbolji dio mi je savršeno pečena tuna", a time Sanja dobiva veliku prednost u sljedećem izazovu.

Chefovi Stjepan, Mario i Goran obišli su sve radne jedinice i odabrali probati samo ona jela koja su im bila vizualno atraktivna, ali i koja su bila na čistim radnim jedinicama. Prvo su prozvali Elvu koja je žiriju donijela svoju Šarenu piletinu serviranu uz pire od batata i salatu od boba.

Dva jela inspirirana Maldivima

Sergio je također kuhao inspiriran odmorom na Maldivima, a Mario je bio impresioniran: "Stvarno si pogodio cijelu temu. To je eksplozija okusa, a onda na kraju menta sve očisti". Sergio je ostao samouvjeren do samog kraja, a njegovo jelo uz Sanjino je proglašeno među najbolja dva.

Sanja slavila

Bonaventura je donio svoje jelo Glamur Monaka, a Gano Malteški jastučić, no oboje su ostali u sjeni najboljih. Ivana i Petar nisu bili optimistični glede svojih rezultata, a Ivana je komentirala: "S obzirom na komentare, mislim da neću biti najbolja."

Na kraju, žiri se nije mogao odlučiti između dva fantastična jela inspirirana Maldivima – Sanjinog i Sergiovog. Chef Stjepan zaključio je: "Neka jela su nas jako ugodno iznenadila, dok su druga bila ispod očekivanja. Složili smo se da prednjače Maldivi."

Pobjednica epizode postala je Sanja, zahvaljujući svojoj kreativnosti. Chef Stjepan joj je čestitao: "Po nama, napravili ste najbolja jela danas, ali pobjednik ili pobjednica može biti samo jedan. Sanja, to si ovoga puta ti."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.