Maša je jedina Hrvatica među Ultra Angels. Otkrila nam je kako se dobije taj posao

Foto: Privatna arhiva

ATMOSFERU na splitskoj Ultri već godinama dodatno podižu plesačice koje se nazivaju angelsice, točnije Ultra Angels. 

One su profesionalne plesačice koje svake godine u Splitu dođu iz raznih zemalja svijeta. U Parku mladeži među njima je ove godine, uz Amerikanke, Ruskinje, Srpkinje i brojne druge, bila i jedna Hrvatica. Riječ je o Maši Serdarević, koja je za Index otkrila kako izgledaju audicije za angelsice, kako je ona upala u tu probranu ekipu i podijelila dojmove s ovogodišnje Ultre.

Za početak, članica si Ultra Angelsa? Kako je došlo do te suradnje? 

Zadnje dvije godine razmišljala sam o tome da se prijavim, ali s obzirom na to da sam jako samokritična, imala sam osjećaj da nisam dovoljno spremna. Na kraju sam shvatila da si nikad neću biti dovoljno spremna i da se najbolje uči kroz samo iskustvo. Kada su izašle prijave za online audiciju, skupila sam hrabrosti i prijavila se.

Na Instagram profilu su označili cure koje su prošle, mislim da sam jedno 10 puta ušla na svoju oznaku kako bih bila sigurna da se ne radi o nekoj grešci. Trebali su mi mjeseci poslije da shvatim da se to stvarno događa meni.

Kako izgledaju audicije za plesačice na Ultri?

Audicija uživo održava se u Miamiju, ali postoji opcija audiciranja online kako bi cure iz ostalih dijelova svijeta mogle sudjelovati. Za audiciju je potrebno naučiti i snimiti koreografiju s Ultra Angels Instagram profila. Poželjno je dodati i dio improvizacije kako bi bolje mogli vidjeti tvoj osobni stil i osjetiti tvoj karakter. Također, prijava treba sadržavati sliku lica i tijela te Instagram profil.

Koliko je zahtjevnije od standardnih nastupa?

Huh, iskreno, teško mi je ovaj posao usporediti s ijednim koji sam dosad radila. Ovo je nešto skroz drugačije. Osoba sam koja obožava festivale i prije sam već volontirala za Ultru u ulozi hostese i animatora, tako da je ovo za mene bio dream job! Lagala bih kada bih rekla da nije zahtjevno, ali to mogu osjetiti tek sada kada je gotovo po upalama mišića, ali mentalno sam ispunjena i nahranjena i, da me se pita, opet bih sve ponovila.

Traži li se puno od vas i koliko su stroga pravila? Točnije, koliko su stroža nego inače?

Posao je posao, pravila su pravila. Ne bih rekla da je išta strože nego na nekom drugom poslu. Tempo je udaran, ali ne volim razmišljati je li nešto puno, previše ili nije. Tu sam gdje sam htjela biti i trudim se izvući najviše što mogu iz cijelog iskustva. 

Što bi preporučila curama koje se misle prijaviti?

Nemoj se misliti prijaviti, nego se PRIJAVI! Nikad ne znaš hoće li netko u tebi vidjeti možda ono što ti sam ne vidiš.

Što plesačica MORA imati da postane dio Ultra Angels ekipe i na što se mora pripremiti?

Ovo je nešto na što mi je teško odgovoriti jer nisam ja ta koja bira. Poželjno je plesno iskustvo i želja. Ostalo mislim da dolazi samo. Savjetovala bih curama samo da ostanu svoje do kraja i da se ne uspoređuju s drugima, nego pokušaju izvući iz sebe ono najbolje s čime raspolažu i da uživaju u onome što rade jer je energija ta koja se prenosi. Rekla bih da se cijeni autentičnost i iskrenost. 

A za pripremu bi bilo dobro poraditi na kondiciji i mišićnoj izdržljivosti kako bi se izbjegle ozljede i kako bi mogle još više uživati u samom iskustvu. Iako atmosfera sama napravi velik dio.

Koliko i kako se pripremate?

Snimku koreografije smo dobile unaprijed, tako da smo imale probu samo dan prije i na dan početka festivala. Budući da je veliki dio improvizacija, priprema je ono na čemu se radi kroz cijeli život.

Koliko vas sveukupno ima?

Na Ultri u Splitu sve skupa nas je bilo 8. Inače ima preko 60 Ultra Angelsica koje se raspoređuju po Ultrama diljem svijeta. 

Tko osmišljava koreografije?

Koreografiju za Main stage osmislila je Chelsea, a za koreografiju na Resistanceu zaslužna je Djovana iz Srbije. 

S kim sve nastupate?

Nastupale smo s vrhunskim DJ-evima diljem svijeta koji su puštali na Ultra Music Festivalu. Neki od njih su: Adam Beyer, Deborah de Luca, Miss Monique, Timmy Trumpet, Boris Brejcha, W&W, Matroda, Massano, Martin Garrix i mnogi drugi... 

Morate li svake godine iznova na audicije ili ste stalna postava?

Iskreno, ne znam. Ovo mi je prva godina i stvarno se nadam da nije i posljednja. Držite fige za mene.

Jesi li imala neugodnih iskustava?

Neugodnih iskustava nisam imala. Jedino što me malo rastužilo je što sam za vrijeme seta od Borisa Brejche bila na drugom stageu pa nisam mogla nastupati uz njega, a veliki sam fan. 

Što radiš kad se ne baviš plesom?

Veliki dio se vrti oko plesa. Osim što plešem na podu, volim plesati i u zraku na šipci. Pole-dance je također moja velika ljubav. Završila sam kineziološki stručni studij za izobrazbu trenera, a trenutačno sam zaposlena u Udruzi Terra, koja se bavi smanjenjem štete kod osoba koje su ovisne o drogama ili koje su rekreativni konzumenti.

Osobama koje injektiraju supstance dijelimo sterilne igle i šprice kako bi se suzbilo širenje HIV-a i hepatitsa, i suvoditeljica sam Tripsitters programa, koji je više fokusiran na mlade koji konzumiraju droge u noćnom životu. Obilazimo festivale i klubove, dijelimo edukativne letke o supstancama, kondome, čepiće za uši, papirnate slamke, bombone s dekstrozom i magnezijem, vodu i izotonike te zovemo hitnu ako je potrebno. Sljedeća destinacija je Terminal festival u Tisnom, tako da nema pauze za mene!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.