Megajahta njemačkog milijardera snimljena na Hvaru

Foto: Čitatelj Indexa

Megajahta Vibrant Curiosity, koja je u vlasništvu njemačkog poduzetnika Reinholda Würtha, usidrena je u uvali Veli Dolac na otoku Hvaru.

Vrijednost jahte je procijenjena na 150 milijuna dolara, a ima i helikopter i heliodrom koji se nalaze na gornjoj palubi. 

Jahta ima i glavnu kabinu s uredom i privatnim vanjskim prostorom na kojem je hidromasažna kada, VIP apartman s kupaonicom, pet dvokrevetnih apartmana te dvije dodatne dvokrevetne kabine za goste. 

Reinhold Würth je njemački biznismen i kolekcionar umjetnina. Godine 1954., u dobi od 19 godina, preuzeo je očevu malenu veleprodajnu tvrtku vijaka i od nje je napravio carstvo Würth. Tvrtka je 2022. godine ostvarila prodaju od 19.9 milijardi eura. Samo bogatstvo Reinolda je procijenjeno na 34 milijarde dolara.

Prije dvije godine nahvalili ga hrvatski vatrogasci

Prije dvije godine Würthova jahta bila je u Hrvatskoj. Tada su vatrogasci iz Zlarina, koji su imali pune ruke posla s gašenjem požara, na Facebooku objavili da su vodu za piće dobili upravo s jahte milijardera.

"Opet Kakan, opet mi, samo u društvu kolega iz JVP Šibenik i DVD Zablaće ovaj put, stotinjak metara od lokacije zadnjeg gašenja i naravno opet vrh brda. Jako jugo, zahtjevan teren, tri fire bossa u zraku, relejna dobava s dvije pumpe i cca 450 m cijevi. Zanimljiva i iscrpljujuća intervencija", započeli su tada tekst uz objavu nekoliko fotografija s mjesta događaja.

Opet Kakan, opet mi, samo u društvu kolega iz JVP ŠIbenik i DVD Zablaće ovaj put, stotinjak metara od lokacije zadnjeg...

Objavljuje Dvd ZlarinSrijeda, 17. kolovoza 2022.

Iako su u blizini mjesta intervencije dva kafića, piće im je ponuđeno s luksuzne jahte koja je u vlasništvu njemačkog bogataša.

"Unatoč postojanju dva ugostiteljska objekta u samoj blizini, osvježenje su nam smirajem dana ponudili s mega jahte Vibrant Curiosity, koja je na slici, vlasništvo njemačkog poduzetnika Reinholda Würtha", napisali su.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.