Meghan Markle želi spriječiti tabloid da objavi ove informacije

Foto: Instagram

SUPRUGA princa Harryja Meghan Markle zatražila je u četvrtak od suda da zabrani izdavaču tabloida Mail on Sunday objavu imena pet njezinih prijateljica koje bi mogle biti svjedokinje u sudskom sporu koji je u tijeku.

Meghan tuži britanskog izdavača Associated Newspapers zbog članaka u tabloidu Mail on Sunday objavljenih prošle godine koji uključuju dijelove pisma koje je poslala svom ocu Thomasu Markleu u kolovozu 2018.

Tabloid opravdava objavu pisma tvrdnjom da je pet neimenovanih Meghaninih prijateljica iznijelo njezinu verziju događaja u intervjuima za američki magazin People. 

Njezini odvjetnici kažu da nije istina da je ona ovlastila svoje prijateljice ili dogovorila s njima da govore magazinu People o tom pismu, a u četvrtak su priopćili da Associated Newspapers prijeti da će objaviti njihova imena.

"Ne sudi se tim ženama ni meni. Sudi se izdavaču (tabloida) Mail on Sunday", rekla je Meghan u izjavi za londonski Visoki sud.

"Svaka od tih žena privatna je osoba, mlada majka, i svaka ima temeljno pravo na privatnost", dodala je ona.

Meghan i Harry sa svojim sinom Archiejem žive u Los Angelesu nakon što su se odrekli kraljevskih dužnosti krajem ožujka, djelomično i zbog intenzivnog miješanja medija u njihove živote.

U svibnju je sudac u tom predmetu odbacio dio njezine tužbe da su novine djelovale nepošteno i izazvale svađu nje i njezinog oca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.