Meksikanci "nultom pacijentu" svinjske gripe podižu spomenik dječaka koji piša

OSIM što je potpuno ozdravio, dječak za kojeg se sumnja da je prvi zaražen virusom A(H1N1), donosno svinjskom gripom, će ovih dana dobiti vlastiti spomenik. Naime, guverner Veracruza je odlučio podignuti kip Edgaru Harnandezu jer je zbog njega siromašno meksičko selo u kojem živi postalo poznato diljem svijeta.

"Dječak, koji se u međuvremenu izliječio, zaslužan je jer je ponio ime svog siromašnog sela La Glorija diljem svijeta. Zbog toga će u njegovu čast biti podignuta mala statua", izjavio je guverner koji dodaje kako će spomenik biti po uzoru na "Manneken Pisa", malenog dječaka koji mokri u fontanu, koji je ujedno i zaštitni znak Bruxellesa.

"La Glorija je postala značajna turistička destinacija. Sljedeće nedjelje, u čast njegovog pothvata, otkrit ćemo statuu dječaka koji će ličiti na Manekena Pisa", otkriva guverner Veracruza. Podsjetimo, u travnju su objavljene Edgarove fotografije koje su obišle svijet. 5-godišnjak je zabilježen kao, "nulti pacijent", odnosno prva žrtva svinjske gripe koja je zatim izazvala epidemiju u Mexicu, ali i u cijelom svijetu. Od nje do današnjeg dana umrlo 92 osoba dok ih je 12 954 zaraženo virusom koji može biti smrtonosan.

A.M.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.