Menadžer Bijelog dugmeta: Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo nastala je u Splitu

Foto: Sasa Buric / CROPIX

U subotu navečer grupa Bijelo dugme održala je koncert u Splitu, a zbog otpjevane pjesme Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo članovi Udruge zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara traže da se Alena Islamovića proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj.

Menadžer grupe Adis Gojak prokomentirao je situaciju.

"U pjesmi nema ništa uvredljivo da bi nekoga povrijedilo. Cijeli dizajn koji prati njeno izvođenje za našu turneju radila je kuća iz Zagreba. Možda nekome smetaju simboli Jugoslavije. Ta pjesma se pjeva svuda u Hrvatskoj.

Izveli smo je prije nekoliko dana u Puli. U Splitu su je svi pjevali, bilo je 15.000 ljudi. Alenova supruga je iz Hrvatske, a i otac Gorana Bregovića, koji je autor ove sporne pjesme. Ona je i nastala u Splitu, a Goran ju je napisao u stanu svog oca", rekao je Gojak za Kurir. Islamović je, inače, hrvatski državljanin, napominju.

Udruga branitelja poslala prijavu Državnom odvjetništvu RH

Podsjetimo, članovi Udruge zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara prijavili su organizatore i odgovorne osobe Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske. Kao razlog navode promoviranje osuđene komunističke ideologije i njenih simbola te propale tvorevine čije su politike odgovorne za stravične zločine počinjene tijekom srpsko-crnogorske agresije na Hrvatsku. 

 

"Sukladno Rezolucijama Vijeća Europe 1481 te 2819, a koje je Hrvatski sabor ratificirao, odnosno dao svoj pristanak na obvezivanje međunarodnim ugovorom, tražimo da se organizatori ovog koncerta kazne sukladno pozitivnom zakonodavstvu Republike Hrvatske, a Alen Islamović proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj", napisali su, između ostalog, u prijavi.

Cijeli tekst prijave možete pročitati ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.