"Mi smo Hrvati. Pitam sina otkud mu toliko novca, kaže dali mi naši iz Srbije"

Foto: Instagram

DOK SE na Balkanu broje krvna zrnca te pažljivo slušaju naglasci i ekavica/ijekavica, čini se da smo svi "naši" kad se nađemo u nekoj trećoj zemlji. Dokazuje to i priča koja je objavljena na Facebooku, točnije na "Stranici ljubavi između Srba, Hrvata i Bošnjaka. Širimo ljubav a ne mržnju.".

"Moj sin radi u Njemačkoj kao konobar, mi smo etnički Hrvati iz Hrvatske. Neki dan je imao veći bakšiš nego inače. Pitam ga otkud mu taj dan toliko bakšiša a on kaže: "Bili neki naši pa mi pročitali ime na kartici i častili me". Upitam ga odakle su, mislim sada će reći da je netko iz Zagreba, Splita, Dubrovnika, Osijeka... on mi odgovori: "Iz Užica, Srbije". Dakle, potvrđujem da smo u inozemstvu naši", stoji u priči koju su objavili.

"Svi smo mi ratom rastureni na sve četiri strane svijeta. Jedni druge pomažemo, družimo se, živimo u ljubavi i poštovanju. A zašto? Zato sto smo potpuno sigurni da jedni druge nikada nismo mrzili. Političari, oni su stvorili umjetnu mržnju, to je jedina istina. Znate: svaka ptica svome jatu leti. I još nešto, svi mi u inozemstvu nismo dopustili da nam dušu zatruju mržnjom, to je velika istina. Dragi prijatelji i susjedi, širom bivše nam Jugoslavije, mi smo isti narod, govorimo istim jezikom, a religija je intimna stvar svakog pojedinca. Živjeli", jedan je od komentara na tu priču.

"Nikad mi neće biti jasan razlog zbog kojeg su vani svi u ok odnosima, a na Balkanu svi divljaci?" zapitala se jedna korisnica Facebooka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.