Milana Vlaović uz pozamašan broj zvijezda promovirala roman prvijenac

MILANA VLAOVIĆ, poznata novinarka, kolumnistica, voditeljica, ali i supruga još poznatijeg "vatrenog" Gorana Vlaovića, bivšeg hrvatskog nogometnog reprezentativca, promovirala je svoju novu knjigu "Blato". Knjiga, za razliku od onih najeksponiranijih domaćih uradaka nije autobiografska, a ni preslika stvarnosti. Iznenađujuće, radi se o pravom romanu.

Kako bi podržali Milanu na predstavljanju su se pojavili njeni mnogobrojni prijatelji, među kojima Lana Jurčević, Luka Nižetić, Leonarda Boban, te suprug Goran i sestra Branka Krstulović (Bebić).

Branka je bila gotovo jednako uzbuđena poput sestre. "Kako sam zbog svog posla mnogo putovala, vrijeme sam kratila čitajući. Ipak, budući da nam mama predaje književnost ona nam je usadila ljubav prema njoj, a Milana je osim ljubavi naslijedila i talent. Knjiga je zaista odlična, bar zadnje verzija koju sam ja pročitala, nadam se da nije ništa izmijenila u zadnjem trenutku", rekla nam je Branka.

Književnik Miljenko Jergović, urednik ženske biblioteke Regina, u okviru koje je roman izašao kao prvo izdanje, pohvalio je Milanu i njen uradak, ali i naglasio kako ne trebamo očekivati blagu i sladunjavu priču, što bismo na prvi pogled pretpostavili. "´Blato´ je priča iz malog mjesta koja je greza, gruba i tužna, koja u sebi nosi strahotu tuđih života i sudbina koju u svome životu želimo izbjeći", iznio je Miljenko svoje stajalište.

Prema vlastitom priznanju, iako ima mnogo iskustva u pisanju, Milana je dosta sumnjala u vrijednost romana, te kaže kako se odlučila povjeriti baš Miljenku Jergoviću da pročita i ocijeni njen roman jer je znala da će biti objektivan, ali kada ju je pohvalio i dao joj zeleno svjetlo, osjetila je, kaže, veliko olakšanje. "Bojim se kritike, ali što sad, ako poginem, poginem. Samo je nadam da ljudi koji uzmu roman u ruke neće biti razočarani", rekla je Milana. Ipak, o pisanju sljedećeg romana još ne razmišlja: "Ne želim ništa forsirati, ako dobijem inspiraciju onda ću ga napisati. Dat ću si vremena, pa kada inspiracija dođe, tada ću pisati".

Na promociji je bila i Lana Jurčević s kojom je Milana od početka karijere i koja joj piše tekstove za sve pjesme. Priznala je kako roman još nije pročitala, ali ima velika očekivanja. Kaže kako se Milana nešto ranije našalila da glavna junakinja  ima otprilike godina kao i ona, te da, ako se za koju godinu snimi film po romanu, može imati glavnu ulogu.

Lanin glazbeni suradnik, s kojim je snimila nezaboravni duet za pjesmu "Prava ljubav", a za koju je tekst napisala upravo Milana, Luka Nižetić, također je došao dati potporu: "Milana je moja prijateljica i autorica tri pjesme na mom albumu, pa kako ona dođe mene podržati, tako sam došao i ja nju", kratak je, ali jasan bio Luka..

Još se nadamo da ima istine u Jergovićevom predgovoru (i da će i knjiga zaista biti zanimljiva, baš kao i sama promocija), a u kojem kaže: "Roman se odvija u mjestu u kojem ne bismo poželjeli živjeti, a ne bismo ni pobjegli iz njega", te da će oni koji započnu, knjigu i pročitati do kraja.

D.D.
Foto: L.T.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.