Mislila je da je spasila bucmastu macu pa ostala u šoku kad je otkrila što je to

Foto: Craigslist

KADA biste vidjeli da je mačka zapela u vašoj ogradi, sigurno biste joj pomogli, baš kao što je to učinila i ova žena iz Richmonda u SAD-u.

Nedavno je u svom dvorištu uočila mačka koji se zapetljao u njenoj ogradi te je glasno mijaukao. Ona je spasila životinju i odvela je u svoj dom kako bi je nahranila pa ju je fotografirala i objavila na Craigslistu ne bi li pronašla vlasnike odbjegle mace.

Iako je mislila kako je riječ o malo debljoj i razvijenijoj mački, žena nije ni slutila što je zapravo donijela kući - i prilično je opasno.

"Sinoć sam pronašla mačku zaglavljenu u svojoj ogradi kako glasno zapomaže. Unijela sam je u kuću jer izgleda preveliko i prezdravo da bi bila lutalica, a psi ovdje često pobjegnu i pojedu mačke pa sam je spasila", napisala je uz fotografije životinje u svom dnevnom boravku.

"Vrlo je debela i ima male pruge i pjege na nogama te velike bijele kružne mrlje na stražnjem dijelu ušiju. Jedina neobična stvar je što nema rep, ali to nije ništa novo. Iznimno je glasna i mislim da je mješanka bengalske i možda nekog Maine Coona jer je jako velika i bucmasta. Bila je jako gladna, molim vas ako je vaša da me kontaktirate što prije. Ne mogu je zadržati, a jako je slatka. Živahna je i ušla je u sve što je u kući u samo jednoj noći te je iznimno agresivna", dodala je.

Nakon što je objavila oglas, mnogi su joj se javili govoreći kako to nije obična mačka nego ni manje ni više nego crveni ris te su joj savjetovali da je se odmah riješi jer može biti veoma opasna. Crveni ris je vrsta divlje mačke česta u Sjevernoj Americi, a lako je se prepozna po kratkom repu. Srednje je veličine i lovi glodavce poput zečeva, a nekada čak napada i jelene.

Šokirana svojom pogreškom, žena je ažurirala svoj post i zahvalila ljudima na savjetu. Također je otkrila da je primila nekoliko okrutnih poruka od trolova koji su je zadirkivali da je životinja mokrila po cijeloj kući. Naposljetku je zahvalila svima koji su joj pomogli.

"Hvala svima koji su mi rekli da je to zapravo divlja mačka! Koji vrag?! Nije ni čudo što je bila tako mrzovoljna! Nisam iz Amerike i nikad nisam čula za tog risa, mislila sam da su sve divlje mačke mnogo veće od ove. Ne mogu vjerovati da sam ga unijela unutra! Moram dobro očistiti sve. U svakom slučaju, drago mi je da je barem u redu i da nije nečija izgubljena mačka. Pustila sam risa natrag u blizini šume odakle je i došao, a ja sam u redu, nije me napao niti ogrebao", istaknula je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.