Mišo je prije 28 godina snimio pjesmu na kojoj mu prateće vokale pjeva Severina

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

NAKON što je 1992. godine poginuo njegov 16-godišnji sin Edi, pripadnik specijalne postrojbe Hrvatske vojske Škorpioni, život pjevača Mate Miše Kovača zauvijek se promijenio, a tragedija je obilježila njegov i privatni i poslovni život.

U najtežim godinama svog života Mišo je snimio pjesmu Kralju nebeski, objavljenu 1994. godine, a koju potpisuju Zrinko Tutić i Nenad Ninčević. Na pjesmi je gostovao čitav niz estradnih zvijezda, koje su na taj način Miši dale glazbenu, ali i osobnu podršku.

Koliko estradnih zvijezda gostuje na pjesmi je vidljivo iz videospota koji je snimljen za nju. Tu vidimo Severinu, Maju Blagdan i Kseniju Erker kako pjevaju prateće vokale Miši, na gitarama su Bruno Langer iz Atomskog skloništa, Zrinko Tutić i Nikša Bratoš, klavijature svira pokojni Rajko Dujmić, a na bubnjevima je Ivan "Piko" Stančić.

Brojni komentatori na YouTubeu ostali su zatečeni ovakvom zvjezdanom postavom.

"Dakle ovaj spot je hrvatski glazbeni all star. Tutić, Dujmić, Ninčević, Bratoš, Langer, Piko Stančić, na pratećim vokalima Maja Blagdan, Severina i Ksenija Erker. I naravno ikona Mišo u glavnoj ulozi. Nema dalje", "Bend i prateći vokali dostojni kralja estrade!", "Koja ekipa na instrumentima, koji back vokali, nestvarno i Mišo legenda", "Je li moguće da je ima Ksenija, Maju i Severinu za prateće? Je li moguće?", samo su neki od iznenađenih komentara.

Nakon Edijeve smrti Miši se raspao brak sa Splićankom Anitom Baturinom, nekadašnjom Miss teen Jugoslavije. Kasnije će se vjenčati za Lidiju Pintarić, svoju sadašnju suprugu, koju je upoznao 1998. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.