Mlada glumica iz Zagreba u predstavi "Sedam" u New Jerseyu

Foto: Press

Nina Čudić mlada je glumica iz Zagreba koja živi i radi u New Yorku, te je jedna od sedam glumica koje su odigrale stvarne žene u dokumentarnoj predstavi "Sedam" izvedene prije nekoliko tjedana u New Jerseyu.

Dokumentarna predstava "Sedam" je napisana od strane sedam dramaturga: Paula Čizmar, Catherine Filloux, Gail Kriegel, Carol K. Mack, Ruth Margraff, Anna Deveare Smith i Susan Yankowitz. Temelji se na intervjuima sedam žena iz Vital Voices Leadership organizacije koje su pridonije velikim promjenama u svojim zemljama - Rusiji, Pakistanu, Nigeriji, Sjevernoj Irskoj, Afganistanu, Guatemali i Kambodži.

Predstava je nabijena snažnim emocijama, vodjena pričama stvarnih žena koje su skupile snagu i hrabrost te se zauzele za sebe i žene u svojoj zemlji kad nije bilo nikog drugog ko bi im mogao pomoći osim njih samih, te tako ostvarile nevjerovatne rezultate i uspjehe te pomogle mnogim ženama u svojoj zajednici.

Kroz predstavu se obrađuju teme šovinizma, silovanja, nasilja, prostitucije... a ideja je podići društvenu svijest o tim problemima. "Sedam" prenosi pozitivnu inspirativnu poruku koja potiče na akciju. To je ujedno bila i treća izvedba predstave ovog ansambla pod vodstvom redateljice Kathryn Osborne.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.