Mladenka pitala "malog Vakulu" prognozu za svadbu, on odgovorom nasmijao mnoge

Foto: Facebook

NAJPOZNATIJEG amaterskog meteorologa u Hrvatskoj Ivana Šolića kojeg mnogi nazivaju "mali Vakula", jedna mladenka je zamolila za savjet. Njegov odgovor nasmijao je mnoge.

"Pozdrav, prognoza za subotu (15.4.) Kaštela. Jedna mrvu nervozna mladenka", poslala mu je mladenka. "Po mojoj prognozi - jedno 40-ak godina braka (ako on što ne zaj...) LP", odgovorio je "mali Vakula" i postao viralni hit. 

Objavljuje O VRIMENU I VREMENSKOJ PROGNOZI By Ivan Šolić-VakulaPetak, 7. travnja 2023.

Najavio snijeg u Splitu 2009.

Njega je "proslavio" snijeg u Splitu 2009. godine. Tada je u splitskom studiju emisije Dobro jutro, Hrvatska najavio veliko snježno nevrijeme u Splitu. Imao je samo 16 godina i malo tko mu je vjerovao. No snijeg je pao, a za Šolića su nakon toga znali svi.

"Godine 2009. kad sam prognozirao snijeg u Splitu, zvali su me luđakom, a kad je pao praktički su me nosili na ramenima kroz grad. To je takav mentalitet", ispričao nam je 2017. godine. Kao srednjoškolac je provodio dane u Pomorskom meteorološkom centru Split učeći čitati sinoptičke karte. 

Važno je, kaže, poznavati podneblje za koje se izrađuju prognoze. Upravo zato je on tako siguran u svoje prognoze vremenskih prilika i neprilika za područje Dalmacije i Dalmatinske zagore. "Opsjednut sam zimom, hladnoćom i snijegom. Zimi ne spavam, nego iščekujem snijeg, bure i ciklone s meteorološkim uređajima", ispričao nam je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.