Mladi Filipinac doselio se u Zagreb kako bi zaradio za obitelj, sad stiže u Superstar

Foto: Press

Krenulo je snimanje druge sezone Superstara, a u showu će se natjecati i mladi Filipinac Efraem Norte. 

Životne okolnosti natjerale su mladog studenta računalnog inženjerstva da napusti rodne Filipine i u potrazi za boljim životom dođe u Hrvatsku. Radio je kao čistač, a trenutno je zaposlen kao konobar, no ima isti san od djetinjstva - baviti se glazbom. Pjevao je u crkvenom zboru, nastavio i tijekom studija, a svira i nekoliko instrumenata - gitaru, ukulele, liru te pomalo klavir.

Efraem Norte nije bio ni svjestan da ga je njegov prijatelj prijavio na Superstar. "Bila je ovo čista slučajnost, prijatelj me prijavio, nisam mogao vjerovati kada mi je rekao da sam pozvan na audiciju", ispričao je Efraem. Otkako je bio dijete, pamti ljubav prema glazbi, a pjevao je i na rodnim Filipinima.

"U Hrvatsku sam stigao u studenom 2022. godine. Trenutno radim kao konobar u tajlandskom restoranu. Agent za zapošljavanje mi je pomogao doći u Hrvatsku, želio sam naći posao u inozemstvu kako bih zaradio novac i pomogao svojoj obitelji", kaže Efraem.

Najteže se naviknuo na hladnije vrijeme tijekom zime

Rodni Filipini jako mu nedostaju, no, kaže, i u Hrvatskoj se osjeća dobro. "Ljudi su ovdje otvoreni kao i na Filipinima. Postoje kulturne razlike i jezična barijera, ali učim hrvatski jezik. Ovdje nisam samo zbog posla, već i da se otvorim novoj kulturi. Najteže mi se bilo naviknuti na hladno vrijeme tijekom zime", zaključuje Efraem o životu u Hrvatskoj. 

Roditeljima još uvijek nije rekao da se prijavio na Superstar no njegove dvije starije sestre pune su podrške. "Želim iznenaditi roditelje, a sestre su sretne i pune podrške prema najmlađem bratu. Veliki san mi je jednog dana stvarati vlastitu glazbu", zaključuje mladi konobar iz Filipina.

Velika inspiracija mu je i stručni žiri, s čijim radom se svakog dana upoznaje. Prvi korak prema ostvarenju svojih snova već je napravio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.