Mladi Slovenci za kojima su Hrvatice lude napunili zagrebačku Tvornicu

Foto: Mia Slafhauzer/Pixsell

SLOVENSKA indie-rock petorka Joker Out sinoć je održala koncert u rasprodanoj Tvornici Kulture u Zagrebu. Poznato je da su Hrvatice lude za mladim Slovencima, pa su tako one činile veći publike, a neke od njih su držale i transparente s porukama.

Dečki su za prvi koncert prodali 1500 ulaznica istog dana kad su izašle u prodaju te su se upisali u rekordere među novim regionalnim bendovima koji su najbrže prodali koncert u Hrvatskoj. 

Tko su rokeri Joker Out?

Slovenski rock bend osnovan je 2016. godine i dosad je objavio dva albuma - Umazane misli i Demoni. Članovi grupe su Bojan Cvjetićanin, Jure Maček, Kris Guštin, Jan Peteh i Nace Jordan. Osvojili su dvije nagrade Zlata piščal, svojevrsni slovenski Grammy - za pridošlice godine u 2020. te za umjetnike godine u 2021.

Dečki su se na Eurosongu predstavili pjesmom Carpe Diem. Natjecali su se u prvom polufinalu i završili na petom mjestu s ukupno 103 boda. U polufinalima glasali su samo gledatelji. U finalu su završili na 21. mjestu sa 78 bodova. Od žirija su dobili 33 boda, a od publike 45. 

Njihova pjesma Carpe Diem ušla je na Billboardov popis najviše streamanih pjesama u Hrvatskoj. Samo na Spotifyu broji više od 10 milijuna slušanja, a našla se i na popisu Top 10 Spotify Global Viral Chart. Uvršteni su i na IMPALA popis 100 izvođača na koje treba obratiti pažnju u 2023.

Uz nastup na Eurosongu, pažnju javnosti privukli su i duetom s Elvisom Costellom, a s njim će surađivati i na novoj pjesmi Indecent Notions. Trenutno rade i na svom prvom albumu na engleskom jeziku, a upravo će te pjesme predstaviti zagrebačkoj publici u studenom.

Nastup na Šalati

Ovo im nije prvi put da nastupaju u Hrvatskoj. Nastupili su na jednom festivalu u Istri, a krajem svibnja bili su predgrupa bendu Buč Kesidi na zagrebačkoj Šalati. 

Napravili su show, a posebno su razveselili mnogobrojne obožavateljice koje su frontmenu, sudeći prema fotografijama, u jednom trenutku uspjele i rastrgati rukav košulje te pokloniti ružu.

Pročitajte više