Modrić u Netflixovom filmu progovorio o djedu: "Sigurno me gleda odozgo i ponosan je"

Foto: FIFA+

LUKA Modrić, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, osim svojih sportskih uspjeha pred cijelim svijetom pokazuje i ljudsku veličinu, držeći motivacijske govore suigračima te tješeći uplakane protivničke igrače.

Njegova impresivna biografija tema je brojnih svjetskih medija, a sada je prikazana i u novom Netflixovom dokumentarcu Captains, u kojem su predstavljene priče lidera reprezentacija i njihov put do Svjetskog prvenstva u Kataru.

🇭🇷​ Modric's inspirational story | Captains on FIFA+

🇭🇷​ Modric's story is inspirational. From a child in a warzone to becoming the best on the planet. Watch Captains free on FIFA+ now.

Objavljuje FIFA World Cup u Utorak, 25. listopada 2022.

"Imao sam bezbrižno djetinjstvo. Djed me uvijek branio"

Modrić je jedan od osmorice kapetana reprezentacija koji su sudjelovali u snimanju dokumentarca u produkciji Međunarodne nogometne federacije (FIFA), a tu je podijelio detalje o svojem djetinjstvu i posebno se osvrnuo na svojeg djeda, po kojem je dobio i ime.

"Djed me branio kad bih radio neke nepodopštine prema mami i tati te me vodio svugdje. Išao sam s njim voditi životinje na ispašu. Imao sam bezbrižno djetinjstvo u kući dide i bake na Velebitu, uz koju me vežu lijepe uspomene. Did nije poživio dovoljno dugo da vidi barem djelić svega što sam postigao, ali siguran sam da me odozgo gleda i da je ponosan na mene", ispričao je između ostaloga.

"Lopta je bila moj izlaz od svega"

Progovorio je i o djetinjstvu koje su obilježila ratna zbivanja. "Nije bilo lako tada, počeo je rat, uzbune, bombe, rakete su padale i na kraju smo završili u izbjegličkom hotelu. Ali kad pogledam slike iz djetinjstva, uvijek sam s loptom. To je bio moj izlaz od svega što se događalo oko nas. Sve je krenulo na betonu ispred hotela", dodao je Modrić.

Inače, u dokumentarcu su objavljene i dosad neviđene Lukine snimke iz djetinjstva te brojni privatni detalji. Modrić i na ovom prvenstvu predvodi reprezentaciju, a već sutra Hrvatska će u polufinalu igrati protiv Argentine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.