Moglo bi vas iznenaditi koje su najemitiranije hrvatske pjesme u prvoj polovici 2020.

Screenshot: YouTube

HRVATSKA diskografska udruga (HDU) donosi top listu najemitiranijih singlova u prvoj polovici 2020. godine. Liste emitiranja kreiraju se u suradnji s 1playedom, monitoring sustavom koji uživo prati radijska emitiranja na više od 140 postaja diljem Hrvatske.
 

Među domaćim singlovima na listi emitiranja broj 1 zauzela je pjesma Ne daj na nas, koja je plod suradnje grupe Pavel i Tedija Spalata. Autor glazbe i teksta je Aljoša Šerić, koji je ovom prilikom poručio: "Nevjerojatno je da je takva klasična old skul pjesma najemitiranija u prvoj polovici 2020. Kad su mi iz Dallasa javili za vijest, mislio sam kako se radi o grešci, siguran sam da je to tako najviše zbog Tedija jer je njegovu muzikalnost i posebnost u izričaju teško pokvariti i lošijom pjesmom od naše. Hvala svim radijskim urednicima, lijepo je biti prvi, danas uživam u uspjehu, a sutra ću se opet vratiti u normalno stanje konstantne sumnje."

"Radost je čuti da je pjesma Ne daj na nas proglašena kao najprisutnija na hrvatskim radiopostajama. Hvala Pavelu, publici i medijima", dodao je Tedi Spalato. 

Na drugo mjesto domaće liste emitiranja smjestio se mladi izvođač Marko Kutlić. Pjesma Samo nek ona sretna je jedna je od brojnih uspješnica s njegovog prvog albuma U kapi tvoje ljubavi.
 

"Jako sam počašćen i sretan što je moja pjesma Samo nek ona sretna je i pobjednica ovogodišnjeg Zagrebačkog festivala uspjela pronaći put do srca publike, a i struke te došla na 2. mjesto polugodišnje top liste. Hvala svakome tko sluša moju glazbu i tko prepoznaje rad i trud koji ulažem u svaku pjesmu", poručio je Kutlić.

Treću poziciju među najemitiranijima zaslužila je grupa Vatra. Njihova pjesma Sva naša ljeta, otkako je izašla krajem veljače ove godine, ne napušta domaći radijski eter.
 
"Sva naša ljeta najavljuje naš 10.studijski album, a u pjesmi imam jedan stih koji kaže: Zastanimo na trenutak, nisam niti slutio da će samo nekoliko dana po objavi pjesme stati čitav svijet i to ne samo na trenutak...Sva naša ljeta prizivaju dane bezbrižnosti, slobode i mladosti, moguće da je upravo zbog takvog ugođaja djelovala i pomalo terapeutski na slušatelje. U svakom slučaju zahvalni smo svim glazbenim urednicima koji su zavrtjeli pjesmu, kao i slušateljima koji su pjesmu dočekali raširenih ruku", rekao je Ivan Dečak.
 
Među stranim izdanjima u prvoj polovici 2020. godine u radijskom je eteru najpopularnija pjesma Blinding Lights u izvedbi The Weeknda. Na drugoj i trećoj poziciji nalazi se pjevačica Dua Lipa, uz pjesmu Don't Start Now na drugom mjestu i pjesmu Physical na trećem mjestu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.