Motovun film festival otvoren uz plave kuverte i molitvu "Zdravo korupcijo, milosti puna"

MOTOVUN FILM FESTIVAL otvoren je, sad već tradicionalnim, liturgijskim slavljem i mahanjem plavim kuvertama. Filmska elita i ostali posjetitelji našli su na svojim stolicama plave kuverte koje simboliziraju korupciju u državi. Naravno, bile su prazne, no to nije spriječilo organizatora Igora Mirkovića da se našali na račun toga. '"Podignimo kuverte u zrak da se vidi opet da Motovun ima novaca, ali smo ih iz predostrožnosti spremili u plave kuverte", riječi su kojima je Mirković otvorio festival. Tom je prilikom rekao da je ponosan što nitko od organizatora festivala u proteklih godinu dana, nije završio u zatvoru.

Kako i priliči svakoj narodnoj svečanosti, prilikom otvorenja održana je misa koju su vodili književnik i novinar, Boris Dežulović te slovenski glumac Radko Polič. Oni su "blagoslovili" početak festivala molitvom "Zdravo korupcijo, milosti puna". Posjetitelji su zatim pjesmom "Always look on the bright side of life" obilježili otvorenje 12. izdanja MFF-a.

Ove će godine motovunski festival prikazati 94 filma, uz izložbe i koncerte. Projekcije će uglavnom biti na otvorenom, a najbolji film u glavnom programu bit će nagrađen "Propelerom Motovuna".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.