Muškarac 45 godina prikupljao kovanice. Konačno ih je unovčio, evo koliko ih je bilo

Screenshot: YouTube

MNOGI ljudi tijekom godina razviju hobi skupljanja stvari, poput magneta za frižider ili Pokemon kartica, a jedan Amerikanac skupljao je kovanice. 73-godišnjak Otha Anders iz Louisiane skupio je tisuće kovanica. Započeo je s jednom plastičnom bocom nalik onoj koja ide u aparat za vodu, a napunio je ukupno 15 takvih boca.

45 godina skupljao kovanice

Nakon što je 45 godina skupljao kovanice, odlučio ih je unovčiti. "Uočavanje izgubljenog ili bačenog novčića me podsjećalo da budem zahvalan", rekao je.

Objasnio je kako je uspio skupiti toliko sitnih kovanica. "Nikada nisam trošio sitne kovanice. Radije bih platio novčanicom nego dao kovanicu", rekao je. 

I ne samo to, učenici škole u kojoj je predavao su mu često davali kovanice, ali on nikad nije prihvaćao donacije. Kada bi mu učenik donio nekoliko kovanica, on bi mu vratio taj iznos u krupnijem obliku. 

Koliko je ukupno novca skupio?

Otha je nakon tolikih godina skupljanja kovanica odlučio otići u banku i predati ih. Skupio je pola milijuna kovanica, što je iznosilo 5135.14 dolara. Taj je novac potrošio na plaćanje računa stomatologu.

Pročitajte više