"Muškarcima sam dala mladost i ljepotu": Varala je sve svoje muževe, a odoljeti joj nije mogao nitko

Foto: Guliver Image/Getty Images/Wenn

JEDNA OD najvećih seks ikona svih vremena zasigurno je francuska glumica Brigitte Bardot. Prekrasna Parižanka rođena je 28. rujna 1934. godine u veoma dobrostojećoj obitelji. Kasnije je govorila da je ona dobra djevojka iz dobre obitelji koja je postala boem.

Od malena je trenirala balet, a vrlo rano počela se baviti i manekenstvom. Otkad se prvi put pojavila pred objektivima, svi su hvalili njezinu ljepotu, imala je "savršenu visinu" i "savršenu kilažu", govorili su modni znalci.

1949. godine prvi put pojavila se na naslovnici modnog magazina. Sa 16 godina upoznala je Rogera Vadima, asistenta utjecajnog filmaša Marca Allégreta.

Čim ju je vidio, Vadim se odmah zaljubio do ušiju. Ljubav je bila obostrana, a Bardot je kasnije opisala da se osjećala kao pred "divljim vukom". Vadim je mladu ljepoticu uskoro upoznao sa svojim utjecajnim prijateljima iz javnosti, no njezini roditelji su se snažno protivili toj vezi. Brigitte se čak pokušala ubiti jer su prijetili da će je poslati u Englesku da je odvoje od Vadima.

Bardot je stavila glavu u pećnicu i pokušala si oduzeti život, no roditelji su je našli na vrijeme. Njihova ljubav opstala je u tajnosti sve do njezine 18. godine kada su se vjenčali. Vadim je radio i kao novinar i fotograf i znao je kako progurati svoju lijepu suprugu u medije. Sa svojim prirodnim seksepilom i karizmom, Bardot je uskoro postala najfotografiranija žena svijeta, i to prije nego što je dobila svoju prvu ulogu na filmu.

Probila se pozirajući u badićima te se na neki način njezino ime počelo povezivati s tim odjevnim predmetom. Tada je počela dobivati i svoje prve filmske uloge, a 1956. godine s ulogom u filmu "I Bog stvori ženu", koji je režirao njezin suprug, sve se mijenja. 

Bardot se zaljubila u Jeana-Louisa Trintignanta, svog filmskog partnera, i njezin prvi brak se raspao. Kasnije je Vadim priznao da su oboje bili nevjerni, ali da Bardot ništa ne zamjera jer ona to od njega nije skrivala. Trintignat je zbog Bardot ostavio suprugu i njih su dvoje živjeli zajedno dvije godine, dok Bardot nije upoznala pjevača Giberta Bécauda.

Jedna afera za drugom postao je njezin način života i ona je uvijek bila ona koja prekida veze. Jednom prilikom rekla je da je imala 100 ljubavnika i ljubavnica. "Bolje je varati, nego biti vjeran, a da to ne želiš", izjavila je jednom prilikom.

Njezin drugi brak bio je s glumcem Jacquesom Charrierom s kojim je ostala trudna, iako to nije željela. Imala je tešku trudnoću i porod kod kuće jer od paparazza nije mogla na vrijeme stići do bolnice. Sa sinom Nicholasom nikad nije bila previše bliska i nakon razvoda je Charrier preuzeo skrbništvo nad njim.

Iste godine kada je rodila, Bardot si je ponovno pokušala uzeti život prerezavši si žile i uzevši tablete za spavanje. "Nisam stvorena da bih bila majka. Nisam dovoljno zrela da se brinem o djetetu. Trebam nekoga tko će se brinuti o meni", kasnije je izjavila.

Nakon Jacquesa, još je dva puta bila u braku. Četiri godine nakon razvoda od njega udala se za Guntera Sachsa, njemačkog milijunaša s kojim je u braku bila tri godine. 1992. godine udala se za Bernarda d'Ormalea.

U kasnijim godinama svog života patila je od depresije i teško se nosila s pritiskom medija. Često je govorila da se osjeća usamljenom. U to vrijeme već je postala ikona stila, a njezino ime neizostavan dio pop kulture. Postala je i aktivistica za prava životinja. "Mladost i ljepotu sam dala muškarcima. Mudrost i iskustvo sada ću dati životinjama", rekla je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.