Muzej grada Zagreba s vatrogascima radi izložbu o potresu, bit će fotki iz prve ruke

MUZEJ grada Zagreba u četvrtak, 27. listopada, u 19 sati otvara veliku izložbu ZG POTRES. HALO 193. Izložbu pripremaju u suradnji s Javnom vatrogasnom postrojbom Zagreb.

Izložbu realiziraju dvije godine nakon potresa koji su se 2020. dogodili u Zagrebu i na Banovini.

"Dokumentirani zagrebački potres 1880. godine te njegovo prvo izvješće o stradalim zgradama i poginulim osobama gotovo je identično potresu 2020. godine. Zgrade koje su stradale 1880. stradale su i 2020. godine. Usporedba ta dva potresa dala bi nam podatke koji su važni za daljnje shvaćanje i prihvaćanje da živimo u seizmološki aktivnom području i da postoji mogućnost ponovnog potresa", poručuju iz Muzeja.

Fotografije iz prve ruke, svjedočanstva...

Javna vatrogasna postrojba Zagreb izložbu će obogatiti videomaterijalom, fotografijama iz prve (amaterske) ruke i snimkama dronova. Izložit će se i osobni i javni predmeti sa zgrada te odjeća i obuća, a izložba je upotpunjena svjedočanstvima, pozivima vatrogascima i podacima kao što su 3D prikaz stradanja Zagreba.

Program je namijenjen svim dobnim skupinama i kategorijama posjetitelja, što je omogućeno uporabom primjerenih muzejskih pomagala i legendi, oblikovanih na način da količinom i vrstom sadržaja nude različite razine podataka. Izložba će biti multimedijalna i interaktivna.

Pročitajte više