Na Bundeku blagoslovljeni kućni ljubimci, svetom vodom poškropljen i Bandićev Rudi

Foto: FAH/Press

POVODOM Međunarodnog dana zaštite životinja na Bundeku je održan "Vege piknik", a vrhunac dana bio je blagoslov kućnih ljubimaca.

Među psima, mačkama i drugim ljubimcima koje su građani doveli na blagoslov bio je Rudi, zlatni retriver gradonačelnika Milana Bandića. Iako je Bandić bio na Bundeku, Rudija je ispred svećenika doveo njegov prijatelj Dragutin Ferenčak, koji ga redovito šeće, a doveo ga je i pred zatvor u Remetincu kad je gradonačelnik izašao iz pritvora.

Osim blagoslova ljubimaca, Zagrepčane je na Bundek privukao koncert Miroslava Škore, koji se održavao prije i nakon blagoslova. 

Upitan kako komentira da od svih u Hrvatskoj, Zagrepčani imaju najviše pasa, Bandić je ustvrdio da "Zagrepčani imaju svega najviše, jer su najveći i najbolji", dodavši kako je njegova želja da svega bude u Hrvatskoj kao u Zagrebu, a da u Zagrebu bude još bolje.

Pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk rekao je da je u Zagrebu više od 150.000 kućnih ljubimaca, od čega oko 46.000 pasa.

"Napušteni psi smještaju se u skloništa, koja provode česte akcije udomljavanja, te je tradicija zagrebačkog skloništa da ne eutanizira pse. Psi se udomljavaju. Mjesečno se udomi više od 50 pasa", istaknuo je Tuk.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.