Na HRT se vratila voditeljica koju su maknuli zbog godina. U emisiji govorila o tome

Foto: Renato Branđolica za HRT

LEGENDARNI HRT-ovi voditelji vratili su se pred kamere u novoj emisiji Zlatna liga.

Emisiju će u svakoj epizodi voditi dva 65+ voditelja "zlatne generacije". Među njima su Mirjana Rakić, Božo Sušec, Vladimir Rončević, Ivana Prohić, Drago Celizić, Ksenija Erker, Nada Šurjak, Drenislav Žekić, Zvonko Varošanec i najmlađa, Ljiljana Saucha. U prvoj epizodi voditelji su se intervjuirali međusobno, a nakon toga će početi ugošćavati.

Zlatna liga radi punom parom utorkom, srijedom i četvrtkom , HRT1 u 10:20

Objavljuje Zlatna liga HRTSubota, 1. listopada 2022.

Pažnju u prvoj epizodi privukla je Ljiljana Saucha koja je u rujnu 2020. godine iznenada nestala s ekrana. HND je tad njen slučaj ocijenio kao "primjer dobne diskriminacije". Na mjestu voditeljice Vijesti iz kulture zamijenila ju je mlada bivša savjetnica Vilija Beroša, Antonija Ćosić.

Progovorila o svemu

Ona je u emisiji progovorila o svom odlasku u mirovinu. "Ljiljana ti si najmlađa od nas, a sama si odlučila da ideš u mirovinu, zašto?" upitala ju je kolegica.

"Vjerojatno znaju naši gledatelji, vi isto, ali mogu ponoviti. Odradila sam svoju šihtu voditeljice i urednice u četvrtak navečer. Nitko mi ništa nije govorio. U petak, nije prošlo ni 24 sata, nazvana sam oko tri sata telefonom i rečeno mi je da za mene više nema mjesta da vodim emisiju jer da traže nova mlada lica. Ja sam imala 37 godina radnog staža, 64 godine života i otišla sam u mirovinu, preporodila sam se", rekla je ona pred kamerama.

Otišla nakon 37 godina: "Zlicama hvala"

"Obaviještena sam o svemu prošli petak u 15:05! Urednica redakcije me nazvala i prenijela poruku da od kada kreće nova shema trebaju na ekranu nova, mlada lica. Tu je poruku ona pak dobila od Katarine Periša Čakarun", rekla je Saucha 2020. nakon što je uklonjena s pozicije. S HRT-a su tad govorili da je riječ o "uobičajenoj promjeni voditelja".

Saucha te godine nije bila ni na proslavi 15. rođendana Vijesti iz kulture. Nešto kasnije iste godine Saucha je potpuno napustila HRT, nakon 37 godina.

"Zbogom! Nakon gotovo 37 godina u radnom odnosu i pet honorarnih, zauvijek zbogom HRT-u. Zahvaljujem svim dobrim dušama na suradnji, a zlicama - hvala što ste me učinili jačom", napisala je tad na društvenim mrežama. 

U studiju 9 okupila se zlatna generacija legendarnih HRT-ovih voditelja, spremnih za start nove emisije Zlatna liga. Garantiramo dobru zabavu - stoga nam se u 10.20 pridružite na Prvom! snimio Matko M. Švarc

Objavljuje Zlatna liga HRT u Ponedjeljak, 3. listopada 2022.

Objasnila je da se više tamo nije osjećala dobro te da su joj ponudili otpremninu koja je veća od onog što bi zaradila u 11 mjeseci koji su joj preostali do mirovine. 

Legende malih ekrana ponovno s vama! Zlatna liga HRT na Prvom u 10:20! bit.ly/3Eg8Swe bit.ly/3e6Q1cn 📸 Renato Branđolica za HRT

Objavljuje Moj HRTPonedjeljak, 3. listopada 2022.

Prva voditeljica hrvatskog lota

Ljiljana Saucha rođena je 1956. godine. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Bila je novinarka Poleta i suradnica RZ-a od 1979.

Vodila je serije Programa za djecu Moja ulica, Nedjeljno prije podne za djecu, Ljiljana i ostali te radila u razmjeni domaćeg programa. Također, radila je i kao novinarka u Zagrebačkoj panorami. U Mozaičnom programu od 1984. bila je novinarka, voditeljica i jedna od urednica (emisije kao što su Dobro jutro, Hrvatska, Dobar dan, Hrvatska zemlja i ljudi, Hrvatska danas).

Bila je prva voditeljica hrvatskoga lota 1989. u emisiji Fortuna, kao i voditeljica TV aukcije. U programu Za slobodu 1991. uređivala je vijesti, podnevni i večernji dnevnik. Uređivala je i vodila središnji Dnevnik 2000., a zatim i gotovo sve dnevnike i vijesti.

Od 2011. bila je u redakciji kulture.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.