Na Zrću izignorirali zabranu festivala i održali Awake, pogledajte snimke

Screenshot: Čitatelj Indexa

IAKO je gradonačelnik Novalje Ante Dabo javno rekao da se na Zrću neće održavati festivali, tijekom vikenda koji je iza nas održan je Awake festival koji je u nedjelju navečer završio koncertom DJ-a Paula van Dyka.

Dok se ranije za sva događanja na Zrću okrivljavao klub Noa koji je dio općine Kolan u kojoj zabrana festivala nije na snazi, Awake je održan i s novaljske strane Zrća. Na snimkama sa Zrća vidi se da je klub bio pun, a da se na socijalnu distancu nije stalno pazilo.

Novaljski gradonačelnik opet krivi Nou, no priznaje da je sudjelovao i klub s njihove strane Zrća.

>>Klub na Zrću najavljuje "zabavu na siguran i odgovoran način". Ovo je party jučer

"Nažalost, istina je. Iza organizacije svih ovih partija na kojima se krše mjere, pa tako i ovog festivala, stoji klub "Noa" koji se jedini nalazi s kolanjske strane plaže Zrće i nad kojim mi nemamo nikakvih ingerencija. To je klub koji je ilegalan, koji se po nikakvim hrvatskim zakonima ne može legalizirati na pomorskom dobru i ovo što rade cijelo ljeto je krajnje nekorektno jer bacaju mrlju na svih nas. Razlika između svih ranijih događanja koja su organizirali sami i ovog festivala je asistencija koju im je pružio "Kalypso", klub s naše strane plaže Zrće, i to, navodno, zbog vanjske terase kako bi imali dovoljno prostora. Međutim, njihovi razlozi uopće nisu bitni, negativni PR koji su nam ovime napravili je ogromna šteta Novalji kao destinaciji, koja od početka poduzima sve baš kako ovakvih događanja ne bi bilo", rekao je Dabo za Slobodnu Dalmaciju.

Stožer grada Novalje krajem lipnja je zbog pandemije zabranio organizaciju svih festivala i događanja u klubovima na Zrću

"Kada smo čuli da planiraju taj festival, obavijestili smo sve koji to moraju znati. I policiju i Stožer. Državni inspektorat proveo je nekakvu kontrolu, ali sve je prošlo kao da se ništa nije dogodilo. Borimo se koliko možemo, ali očito uzalud", tvrdi Dabo.

Iako smo kontaktirali Kalypso i Awake kako bismo doznali zašto su išli kontra odluke grada, na naše upite nisu odgovorili.

>>Klubovi na Zrću zatvoreni u ponoć, fotografije su nadrealne

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.