Najbolji adults-only hotel u Sloveniji u Julijskim Alpama nalazi se u Bohinju

Foto: Press

BOHINJ zaslužuje nagradu za krajolik koji oduzima dah i očara upravo svakog posjetitelja koji doputuje u ovaj kutak svijeta. Zadivljujući krajolik s nevjerojatnim lokalnim atrakcijama, kako u izletničkom, tako i u gastronomskom pogledu, očarao je urednike američke TV mreže CNN, koji Sloveniju, a posebno Bohinj, redovito svrstavaju među najljepša odredišta za provođenje odmora.

Bohinj i među Slovencima ima prizvuk čarobnosti, a gotovo svatko od nas barem jednom godišnje želi posjetiti ovo mjesto, napuniti se čarobnom energijom i uživati u svim ljepotama i užicima koje ovaj turistički dragulj nudi svojim gostima.

Prošle jeseni ponovno su pripremili popis najljepših krajeva u Europi, na koji su zbog prelijepe prirode uvrstili i Bohinj. Posjetitelji, koji žele slijediti savjete urednika CNN-a, trebaju posjetiti slap Savicu, prošetati šarmantnom Starom Fužinom te istražiti okolicu jezera biciklom ili pješice. Naravno, postoji još mnogo više mogućosti, a svatko ima svoj način uživanja u ljepotama Bohinja, koji najviše odgovara njegovom stilu života.

Vrlo raznolika turistička ponuda kraja, koja nudi smještaj za avanturiste, planinare, obitelji, kao i za zahtjevnije goste i ljubitelje kampiranja, srećom kotira kao boutique destinacija u mjeri da upravo svatko može imati osjećaj kao da je usred raja. Bohinj još uvijek nije dotaknuo masovni turizam pa se i najzahtjevniji gosti, željni prije svega mira, posebne turističke ponude i potpunog opuštanja, ovdje mogu otkačiti od svakodnevnog divljeg ritma.

Hotel koji zna osluškivati upravo takve potrebe gostiju koji traže udobnost na najvišoj razini i doživljaj ekskluzivnog smještajnog komfora, vrhunskog usluživanja i luksuza s daškom prošlosti, stoji pod krošnjama stotinjak godina starog zaštićenog drvoreda.

Tamo nećete pronaći prosječnu, već nešto što odskače od uobičajene turističke ponude, stoga svi koji žele doživjeti hotelsku tradiciju dugu 130 godina, koje zanima okus vrhunske gastronomije i žele upoznati ljubazno osoblje, doživjeti izvrsnu uslugu i isprobati izuzetan wellness, trebaju zakoračiti u luksuz hotela Sunrose 7 u Bohinju.

Kombinacija modernog dijela zgrade s povijesnom vilom

Očarat će vas, prije svega, vanjski izgled. Hotel s najduljom tradicijom u Bohinju, Sunrose 7, sagrađen je davne 1890. godine. Od tada uživa izniman ugled i slavu, ugošćujući visoke dužnosnike i inženjere, ugledne liječnike, kao i razne značajne događaje. Među najvažnijima zasigurno je posjet prijestolonasljednika Franje Ferdinanda i članova austrougarske kraljevske obitelji.

U 2019. godini, u roku od devet mjeseci, hotel je u potpunosti renoviran. Austrougarska vila, sagrađena 1890. godine, bila je u toliko lošem stanju da su objekt morali rekonstruirati. Prilikom dizajniranja zgrade moderniji stakleni dio, koji je zamijenio staru blagovaonicu bez većih staklenih površina, trebalo je smisleno priključiti cjelini. Veliki arhitektonski izazov predstavljalo je spajanje modernog dijela zgrade s povijesnom vilom, kako novi dio ne bi „nadvladao“ izvornu zgradu i njezinu integraciju u prostor.

Ispreplitanje tradicije i modernog

U troetažnoj vili uređeno je 18 individualno dizajniranih soba, opremljenih unikatnim namještajem, izrađenim od lokalnog, masivnog drva. Još prilikom planiranja obnove u mislima su imali najbolje materijale, koje su birali po principu dugoročnih koristi, da osiguravaju manju potrošnju energije, imaju dug vijek trajanja i omogućuju ugodan boravak.

Sobe u starom dijelu objekta uređene su u stilu austrougarske vile, dok moderno proširenje objekta nudi sobe u kojima se susreću moderni i lokalni stil. Sobe u vili imaju tradicionalni ugođaj, dok moderne sobe imaju minimalistički alpski dizajn. Oba stila nevidljivo povezuje novo stubište u kojem se isprepliću tradicionalno i moderno, a prava točka na i je luster od ručno kovanog mesinga.

Detalji koji pripovijedaju lokalne priče

Luksuzni hotel osmišljen je tako da stvara osjećaj doma s maštovitim dodacima iz lokalnog okruženja. Na ulazu goste pozdravlja ljubazna ovčica, a u kutku s knjigama goste na zidu impresionira jelen Stanko. Predvorje se otvara prema golemoj staklenoj stijeni s pogledom na zaštićena stabla kestena, vrt i rijeku.

Zid restorana ukrašen je elegantnim crnim gavranima na pocrnjelom drvenom zidu. Istaknuta je i željezarska i kovačka baština koja se očituje u brojnim ručno izrađenim predmetima od metala i, naravno, restauriranoj balkonskoj ogradi s ornamentima.

Hotel koji nudi digitalnu detoksikaciju

Nadstandardno opremljeni hotel, koji se odlikuje i visokom ekološkom posvećenošću održivosti, prima goste kojima je potrebna i digitalna detoksikacija – predah bez telefona, televizije i interneta. Osim toga, ulaz u luksuzni hotel dopušten je samo punoljetnim osobama, što je dodatna garancija da ćete se zaista moći otkačiti od svakodnevnog života.

Po posebnoj cijeni gostima je na raspolaganju ulazak u bazene i saune u Aquapark & Wellness Bohinj, kao i u Ekskluzivni Wellness u Bohinj ECO Hotelu s prekrasnim panoramskim bazenom i pogledom na Julijske Alpe.

Na pragu Triglavskog nacionalnog parka moći ćete se prepustiti odličnom društvu i iskrenom gostoprimstvu te uživati u kraljevskom posluživanju. Na obalama rijeke divit ćete se okolnim planinama i prepustiti se vrhunskoj gastronomiji koju sa svom ljubavlju stvaraju kulinarski majstori. Uz opojno mirisnu kavicu na stolu u hladovini stoljetnih kestenova vrijeme će stati, a vi ćete okrijepiti svoje tijelo i duh.

Hotel je idealan izbor za parove željne mirnog predaha i opuštanja u boutique hotelu koji se odlikuje i samim izvrsnim ocjenama, gdje znaju cijeniti tradiciju i paziti na detalje, kako bi svaki korak u hotelu bio priča u sebe i skok u drugo doba prošlosti. Smještaj je također odlična polazna točka za istraživanje okolnih brda.

Cijeli hotel samo za vas

U ponudi imaju i tzv. Full House za najzahtjevnije goste. Radi se o full-service najmu vile u Bohinju. Potpuna privatizacija svih hotelskih prostora uključuje najam hotelskih soba, cjelokupnog predvorja, vrta, parkirališta i, naravno, Kavarne pod kostanji, što je posebno dobrodošlo za poslovne svrhe i veće privatne događaje.

Opuštajući intimni wellness Zlata vila

Hotel nudi vrhunske usluge wellnessa Zlata vila koja nudi sedam elemenata opuštanja: raskoš osvježavajućeg ledenog slapa Grmečica za knajpanje, masažnu kupku od plemenitog nehrđajućeg čelika u nijansama Triglavskih sedam jezera, bisernu kupku s ioniziranim zrakom s Pokljuke, finsku saunu aromatiziranu domaćim bohinjskim aromatičnim biljem, bohinjsku kišu i toplo-hladni masažni tuš, zvučnu terapiju bohinjskih šuma i vatreno krštenje ručno rađenih lanterni. Wellness može primiti do šest osoba i uključen je u cijenu soba viših kategorija, a nudi i masaže, njegu tijela i lica, piling i posebne tretmane za parove. Intimni prostor za opuštanje odjeven je u nijanse crne željezne rude, koju nadopunjuju masivno drvo i zlatna boja u prostoru za odmor.

Jedini kafić u Bohinju namijenjen samo za odrasle

Kavarna pod Kostanji i hotelski restoran nalaze se uz rijeku Belcu u privatnom vrtu u Bohinjskoj Bistrici uz Ceconijev park. Ova znamenita lokacija još od 1890. godine pruža užitak gostima privučenim sjenama krošnji kestena, dobrim glasom o odličnoj hrani, ljubaznom osoblju i melodijama riječnog toka. Mogu se pohvaliti odličnom slovenskom kavom, domaćim slasticama, pitama, keksima i ostalim grickalicama, koji vole biti u centru pažnje, a pripremaju i veganska i vegetarijanska jela. Bohinjske delicije upakirali su u recepte koje su s ljubavlju pripremale još i naše bake. Zato je u njima još više ljubavi, a dodali su im i svoje ime i pečat suvremenosti.

Rezervirajte svoj stol u boutique hotelu Sunrose 7 i Kavarni pod kostanji, jedinom kafiću u Bohinju namijenjenom samo odraslima.

Sunrose 7 dobitnik je međunarodnih certifikata i nagrada za iznimnu kvalitetu i autentični doživljaj te održivo poslovanje: Travelife Gold, Green Key, Climahost, Slovenia Green Accommodation i Slovenia Green Cuisine te certifikat Bohinjsko / From Bohinj.

KONTAKT:

Sunrose 7

Heritage Boutique Hotel Bohinj

Triglavska cesta 7

4264 Bohinjska Bistrica

Telefon: +386 41 777 778

E-pošta: welcome@sunrose7.com

https://www.sunrose7.com/