Najmlađa oskarovka u povijesti: "Zlostavljali su me u djetinjstvu, više puta"

Screenshot: YouTube

GLUMICA Tatum O'Neal na Instagramu je progovorila o seksualnom zlostavljanju koje je proživjela kao dijete. Tatum je kći glumaca Ryana O'Neala i Joanne Moore te je od malih nogu u svijetu showbusinessa. Nažalost, takav život sa sobom je donio i mnoge negativne posljedice.

"Žena sam i seksualno sam zlostavljanja više puta. To nije bila moja krivica kad sam imala pet, šest, dvanaest, trinaest, petnaest godina. Sve su mi to učinili stariji muškarci kraj kojih sam mislila da sam sigurna. Rijetko sam znala za sigurnost i uvijek su me krivili za zlostavljanja, moju glasnoću i znatiželju. Trebalo mi je skoro 55 godina da naučim kako se založiti za sebe, ali brzo učim i krećem", rekla je i osvrnula se na Trumpa i slučaj Brett Kavanaugh.

"Vidjeti predsjednika SAD-a kako se ruga ženama, ženama koje su žrtve seksualnog zlostavljanja... Potonuli smo u toliku dubinu pokvarenosti za koju nikad nisam mogla ni zamisliti da bi je jedan predsjednik SAD-a mogao dotaknuti", napisala je i dodala da nije bitno koliko je vremena prošlo od napada jer se žrtve, kao i ona, sjećaju svega.

"Ne pamtim ovako crna vremena u našoj zemlji", zaključila je i poručila žrtvama seksualnog zlostavljanja da se moraju boriti jedni za druge. 

Tatum je i u intervjuu za Mail Online progovorila o zlostavljanju koje je trpjela kao dječja zvijezda. Rekla je da su se oboje njenih roditelja borili s ovisnošću o opijatima. "Kad se roditelji opijaju i napušavaju, oni ne vide što se događa njihovoj djeci. Godinama sam zlostavljana, i emocionalno i seksualno", rekla je. Tvrdi da ju je jednom zlostavljao očev prijatelj, a da ju je jedan dečko njezine majke pokušao silovati.

U autobiografiji A Paper Life 2004. godine, Tatum je napisala da ju je s 12 godina zlostavljao očev diler i jedan obiteljski poznanik kad je imala samo šest godina.

Inače, Tatum O'Neal je najmlađa dobitnica Oscara u povijesti. Sa samo deset godina, 1974. godine, dobila je Oscara za ulogu u filmu Mjesec od papira, u kojem je glumila s ocem Ryanom. Godine 1986. udala se za tenisača Johna McEnroea, no rastali su se osam godina kasnije, nakon čega je ona jedno vrijeme bila ovisna o heroinu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.