Najpoznatiji hrvatski veterinar: "Tajna uspjeha je u želji za stalnim rastom"

Foto: Press

Dr. Bruno Ljolje je od najranije mladosti maštao o tome da postane veterinar. Svoj obrazovni put posvetio je tom cilju, no iz godine u godinu je podizao ljestvicu vlastitih očekivanja. Kao apsolvent, otišao je u SAD na devet mjeseci gdje je radio u jednoj prestižnoj klinici koja mu je otvorila neviđene profesionalne vidike. U tom je trenutku mislio da će karijeru nastaviti u Americi, no kad se vratio u rodni Split i završio fakultet, pred njim su se prostrle nove prilike. Tako je na zadnjem ispitu iz postdiplomskog studija dobio ponudu za posao u Zagrebu. Prihvatio je poziv, preselio se i krenuo u nove pobjede. Nakon nekog vremena, kada je stekao određenu reputaciju i osnovao obitelj, osjetio je potrebu za novim izazovima i pobjedama. I tako su 2000. godine, on i supruga Ivana otvorili ambulantu Buba.

Danas, 23 godine poslije, ispisana je nova važna stranica njegova profesionalnog života. Naime, Vetti Group, vodeća veterinarska grupacija u Hrvatskoj, okupila je vodeće veterinarske ambulante i stanice u Hrvatskoj, među kojima i Ambulantu Buba. Ovo je udruživanje otvorilo niz novih prilika za rast i razvoj, a prva takva je i novootvorena Veterinarska klinika Buba u Zagrebu na adresi Riječka ulica 10, najveća privatna klinika u regiji, koja je korisnicima na raspolaganju 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu.

Upravo smo zato odlučili razgovarati s jednim od najpoznatijih veterinara u Hrvatskoj kako bi saznali koja je tajna uspjeha Ambulante Buba, ali i što za njegovu struku znači dolazak Vetti Grupe. 

Zašto ste se pridružili vodećoj veterinarskoj grupaciji – Vetti Group?

Nakon dvije godine od otvaranja privatnog biznisa, postao sam ponosni otac naše kćeri. Prvu noć nakon dolaska iz rodilišta imali smo poziv za hitni carski rez u našoj ambulanti. Stavili smo kćer u sjedalicu na stražnje sjedalo automobila, odjurili u ambulantu, skrili je od pogleda javnosti, obavili carski rez te se vratili kući, a ja sam sutra ujutro u osam sati bio nazad u ambulanti. Bilo je to iznimno izazovno vrijeme za nas, nismo imali niti godišnji odmor. No, onda su nam se u naš tim pridružili Sandra  Brajša Moslavac i Saša Dujanović, koji su i dan danas dio našeg tima, život nam je postao puno lakši, posao se dijelio, sjajno surađujemo. Rasli smo do tima koji broji više od 20 djelatnika. Vlasnici naših pacijenata su prepoznali naš trud, volju i rad pa smo se i proširili na novi prostor. Sada smo postali dio Vetti Group, vodeće veterinarske grupacije u regiji, i upravo taj korak smatramo krunom našeg poslovanja jer smo dobili mogućnost da radimo u klinici opremljenoj prema najvišim svjetskim standardima, nudeći stalnu 24 uslugu svim našim pacijentima. Iako ne znam kako, mislim da ovo nije kraj, mislim da ćemo biti još veći, snažniji i bolji.

Buba je najpoznatija ambulanta u Hrvatskoj, koji je najveći razlog iza uspjeha?

Razlog uspjeha ambulante Buba leži u tome što sam svoje stečeno znanje nesebično dijelio kolegama, a oni su to nastavili činiti s drugima. Uz to sam se okružio vrhunskim stručnjacima u struci koji su me u nekom trenutku i prerasli. Nikad nisam bio opterećen time da će netko otići i otvoriti svoju ambulantu, moj jedini cilj je bio da radimo što stručnije, kvalitetnije i što bliže standardima u svjetskoj veterini. Samim time što većina mojih suradnika godinama ostaje i radi samom, pokazuje da nisam pogriješio u svom načinu rada. 

Što vas najviše veseli u svakodnevnom radu, a koji su najveći izazovi?

Najviše me veseli raznolikost novog posla, s obzirom na različite patologije koje susrećem i različite klijente koji dovode ljubimce. Ono što je nekima problem, meni je najčešće izazov, tako da u međuljudskim odnosim ne osjećam teret nego veselje. 

Što građanima i njihovim ljubimcima donosi nova Buba by Vettii Group klinika? Po čemu je posebna?

Klijentima smo na raspolaganju 24 sata sedam dana u tjednu, nudimo im skrb o njihovim ljubimcima na najvišem nivou, kako po opremi, tako i po djelatnicima. Ono što je vlasnicima mačaka godinama nedostajalo, a napravili smo u novoj klinici, je posebna čekaonica te stacionar samo za mačke dizajniran da im smanji stres. Osim najmodernije dijagnostičke opreme, imamo i dio posvećen najtežim trenucima, a to je rastanak s kućnim ljubimcima, pa smo dizajnirali prostoriju koja je skrovita te nudi intimnost za posljednje trenutke. U klinici pritom radi 20ak veterinara, vrhunskih stručnjaka. Najimpresivniji aparat u klinici svakako je Simensov 64 slojni CT, ali ne zaostaje ni C-luk najnovije generacije koji nam jako pomaže i u dijagnostičkim pretragama i za vrijeme zahvata koji zahtijevaju rendgenološko praćenje.  Posebnost usluga ove klinike je u tome što nudimo cijeli niz kirurških usluga od jednostavnih zahvata poput kastracija, ali i do složenijih zahvata kao uklanjanja tumora leđne moždine i mozga.

No, vrhunska usluga Vetti Groupe nije pritom ograničena samo na Zagreb. Grupacija je akvizirala i jednu od prvih privatnih ambulanti u Hrvatskoj, Ambulantu Marković u Zagrebu, Feliks iz Virovitice, koja uz ambulantu ima i sklonište za životinje, Veterinarsku stanicu Đakovo, stanicu s dugogodišnjom tradicijom i šest ambulanti, Cosa del Cani iz Zagreba s Ambulantom Doktor Vau i Neovet Zagreb s Klinikom Kreszinger koja radi od 0 do 24. 

Hoće li za nove veterinare, mlade talente u Hrvatskoj, nova klinika biti mjesto gdje mogu puno naučiti, gdje imaju sigurnost i ugodno mjesto za rad?

Ovo je sigurno jedno od najugodnijih mjesta za rad, a napravit ćemo i interni edukacijski centar za Vetti Group članove. Trenutno to podrazumijeva interne edukacije, prenošenje znanja između sebe, ali i kontinuiranu edukaciju u Hrvatskoj i kao i izvan nje gdje smo do sada pohađali najozbiljnije tečajeve i prestižne škole veterinarske medicine poput ESAVS tečajeva, AO vet edukacije i slično. Započet je višegodišnji edukacijski plan zaposlenika u sklopu kojeg je i održan simpozij na kojem je predavao vodeći veterinarski stručnjak iz područja neurologije i neurokirurgije, dr. Ronaldo Da Costa, koautor najpoznatijeg udžbenika iz veterinarske neurologije "Practical guide to canine and feline neurology" te urednik neuroloških sekcija u knjigama Ettingera i Feldmana.

Tijekom 2024. godine u planu je otvaranje Veterinarske bolnice s dodatnom dijagnostikom te edukacijskim centrom u Gajnicama. Bolnica u Gajnicama će imati i uređaj za magnetsku rezonanciju od 1.5T, prvi takav u Hrvatskoj namijenjen za preglede životinja. U planu je uspostava i razvoj Vetti Group call centra za komunikaciju s vlasnicima kućnih ljubimaca kao i uvođenje sistematskih pregleda i polica osiguranja za ljubimce.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.