Najskuplju kuću u SAD-u procijenili na 500 milijuna dolara, sad se cijena prepolovila

Screenshot: YouTube

OGROMNA vila u Los Angelesu, naziva The One, konačno postaje dostupna za prodaju, nakon što je vlasnik platio više od 100 milijuna dolara zajmova i duga, piše CNN.

U objavi na Instagramu prošlog ljeta Nile Niami, programer projekta, predstavio je kuću s devet spavaćih soba, sedam bazena, garažom za 50 automobila, vinskim podrumom sa 10.000 boca, pa čak i vlastitim noćni klubom, kuglanom i klizalištem.

Promovirana kao najveća i najskuplja kuća u SAD-u, očekivalo se da će The One na tržištu dostići cijenu od 500 milijuna dolara.

No, zbog kašnjenja i komplikacija, po nalogu suda naći će se na dražbi po upola manjoj početnoj cijeni od 250 milijuna dolara.

Niami je 2018. posudio 82.5 milijuna dolara od Hankey Capitala kako bi nastavio graditi kuću. No u ožujku ove godine Hankey je poslao obavijest o neispunjavanju obveza i poslao imovinu na prodaju. Niami je imao 90 dana da plati ili ponovno pregovara o dugu, koji je, prema sudskim dokumentima, narastao na više od 110 milijuna dolara.

Vrhovni sud okruga Los Angeles imenovao je Teda Lanesa iz Lanes Managementa stečajnim upraviteljem koji će pripremiti imanje za prodaju nakon što budu izdane sve dozvole.

"Ovo je vrlo komplicirana nekretnina s dosta otvorenih pitanja", napisao je Lanes u svom izvješću. "Trenutno je fokus na dobivanju potpunog osiguranja i izradi vremenskog okvira i proračuna za osiguranje uporabne potvrde kako bi se maksimizirala vrijednost i kako bi nekretnina postala konkurentnija na tržištu."

Lanes je rekao da bi popravak i završetak nedovršene kuće mogli koštati 10 milijuna dolara i trajati do godinu dana.

No Perkins, stručnjak za nekretnine iz SierraConstellation Partnersa, rekao je stečajnom sudu da će vila najvjerojatnije biti prodana u trenutnom stanju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.