Najšokantniji TV trenutak o kojem se i dalje priča: Voditeljica uživo čitala vijesti pa se ubila

Screenshot: YouTube

GLUMICA Rebeca Hall nedavno je skrenula pažnju na sebe nakon što je potaknuta pokretom #Timesup izjavila kako više nikad neće surađivati s redateljem Woodyjem Allenom zbog optužbi da je silovao svoju posvojenu kćer Dylan. Osim toga, Rebeca je svoju zaradu od filma A Rainy Day in New York donirala pokretu.

Iako iza sebe ima nekoliko istaknutih uloga u hit filmovima, zasigurno najviše rasprave izazvala je ona u filmu Christine. Razlog za to je činjenica da se film temelji na stvarnom događaju, jednom od najšokantnijih trenutaka u TV povijesti.

Tragična smrt voditeljice Christine Chubbuck i danas fascinira ljude diljem svijeta, naročito zbog činjenice da je onaj tko je nije vidio tog 15. srpnja 1974. nikad i neće vidjeti. Naime, Christinein brat Greg pobrinuo se da se snimka nikad više ne prikaže, iako je nije uništio. To pak daje materijala raznim prevarantima željnim senzacije, koji svako malo, a to su naročito radili nakon premijere filma, objavljuju da imaju snimku.

Mjesec dana prije svog 30. rođendana Christine Chubbuck čitala je vijesti uživo na lokalnoj televiziji na kojoj je radila. U jednom je trenutku mirno pogledala u kameru te izjavila: "U skladu s pravilom Channela 40 da vam najnovije vijesti donosimo s krvlju i s mudima, u pravom obliku, i sad ćete vidjeti nešto dosad neviđeno. Pokušaj samoubojstva."

Gledatelji su s užasom gledali kako voditeljica uzima pištolj ispod stola i puca si u glavu iza desnog uha. 

Iako su Hall i redatelj Antonio Campos tvrdili da su film Christine snimili kako bi skrenuli pozornost javnosti na psihičke bolesti, njen brat ih je napao u medijima jer su fokus priče stavili na njen privatni život.

"Naravno da će činjenica da je bila djevica i usidjelica biti u fokusu ovog filma. Ali ona je imala dvije ozbiljne veze. Javno samoubojstvo gore je od samoubojstva. To je ljutnja i bijes koji ja ne mogu shvatiti, a živim s tim svaki dan posljednje 42 godine", rekao je.

Njena je majka kasnije izjavila da je Christine imala suicidalne misli, a utvrđeno je i da je nekoliko tjedana prije svog samoubojstva Christine radila prilog o samoubojstvima, ispitujući stručnjake koji su najbolji načini da si netko oduzme život. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.