Najveći molitelji među hrvatskim celebovima

Foto: Facebook/Instagram/Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Nedavno je hrvatski kickboksač Antonio Plazibat na društvenim mrežama objavio video u kojem se moli. 

"Oče Naš na aramejskom kako ga je naš Isus molio. Želim Božji blagoslov svima. Ameyn (Imao sam potrebu ovo snimit)", napisao je uz video u kojem moli na aramejskom jeziku usred maslinika. 

Zbog njegove objave kojom javno pokazuje da je vjernik odlučili smo se prisjetiti koji se još poznati Hrvati hvale svojom vjerom. 

Marija Husar

Ispričala je da je sve počelo u Kući susreta Tabor.

"Na najvećem vrhuncu karijere u grupi Divas dogodio mi se jedan moment gdje sam bila poprilično, neću reći nezadovoljna, ali sve mi je izgledalo dosta isprazno. Tražila sam nešto više, duša je toliko čeznula da se na seminaru kod Zlatka Sudca dogodio taj jedan moment u mojoj 27. godini", ispričala je pjevačica za In magazin.

"To je mjesto gdje sam upoznala svojeg supruga, gdje sam godinama dolazila i još uvijek dolazim na seminare", dodala je. Marija je, inače, prirodno začeće u 46. godini nazvala darom od Boga.

Blanka Vlašić

Blanka Vlašić je nekoliko puta javno govorila o svojem nevjerojatnom preobraćenju. Jednom je u Međugorju rekla da je Boga upoznala na parkiralištu, u periodu kad je bila ozlijeđena i proživljavala, kako kaže, najgore trenutke u karijeri.

"To se desilo s mojom ozljedom kada sam u jednom trenutku bila udaljena od svega onoga što sam poznavala iz svog načina života. I zapravo ja na neki način volim reći da sam se prisjetila Boga jer ne mogu ga otkriti, ne mogu otkriti onoga tko je mene otkrio. Tada su krenuli koraci života u vjeri, pokušavam držati korak s njim i mogu reći da ne znam di mi je pamet bila prije'', rekla je ranije za In magazin.

Simona Mijoković

Bila je najpoznatija starleta u Hrvatskoj, ali je doživjela preobraćenje nakon što ju je bivši muž Ante Gotovac odveo pateru Zvjezdanu Liniću. Sada joj je Facebook profil pun objava posvećenih Bogu.

"Iako sam tjelesno služila svijetu, tijelu, đavlu, služila sam grijesima ovog svijeta, živjela sam na ponoru zla i grijeha, ali moje je srce vapilo i uvijek sam željela novi život, tražila sam uvijek i u muškarcima i u društvu, u izlascima, u svemu sam tražila taj novi život, nekog tko će me spasiti, a to je mogao biti samo naš otac, koji je poslao svoga sina da me spasi", ispričala je jednom prilikom.

Nina Badrić

Pjevačica se u svibnju ove godine pohvalila da je s majkom Milom bila u Međugorju. Ranije je u nekoliko navrata govorila o svojoj vjeri.

"Ja se uvijek držim Boga i uvijek kažem sebi - jednostavno bez Boga niti preko ceste, i to se pokazalo kao moja dobitna kombinacija. Ja sam tu pronašla svojeg najboljeg prijatelja", rekla je ove godine za In magazin.

Tony Cetinski

Tony Cetinski tvrdi kako je vjeru spoznao još od malih nogu.

"Vjera je u moj život ušla još dok sam bio mali, kad me je moja baka pokojna učila i povijest i teologiji i vjeri, naravno. Put je kasnije otišao u nekom drugom smjeru. Vjera je ta koja ti daje mogućnost da joj se u svakom trenutku možeš vratiti'', ispričao je jednom prilikom. 

Baby Lasagna

Marko je uoči Eurosonga, zbog mnogobrojnih komentara o njegovom nastupu, rekao da je vjera jako važna u njegovom životu. 

"Mislim da je to normalna stvar nekog tko je vjernik. Mislim da je vjera svakom vjerniku najvažnija stvar u životu jer je to nešto ultimativno i nema ništa iznad toga. Ja sam samo rekao nešto što meni leži na srcu, ne postoji ništa specifično što je dovelo do toga", ispričao je za In magazin.

Ranije je dodao da redovno čita Bibliju i ide na misu. Obraćenje mu se, kaže, dogodilo nakon teškog životnog perioda.

"Nisam mogao boraviti s ljudima i bježao sam u izolaciju svojeg stana. Osjećao sam pritisak, kao da se moje srce nalazi u tuđoj šaci koja ga nemilosrdno stišće. Pratili su me umor i očaj. U jednom trenutku tama je postala neizdrživa. Nazvao sam tatu, koji je točno znao što mi je potrebno. Odveo me k prijatelju svećeniku na razgovor. Nakon susreta s njim tama je polako počela nestajati, a njezino mjesto zauzimali su sreća i osjećaj ispunjenosti", rekao je za Bitno.net.

Marko Pjaca

Prije nekoliko mjeseci Marko Pjaca gostovao je u epizodi serijala Knjaz kod Vatrenih, gdje je progovorio o vjeri. "To me držalo na životu u nekim trenucima moje karijere. Vjerovao sam da Bog ima neki veći plan za mene", rekao je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.