Nakon jednog događaja Charlize Theron bojala se Toma Hardyja: "On je pi*ka"

CHARLIZE THERON progovorila je o žestokom sukobu s kolegom Tomom Hardyjem tijekom snimanja filma Mad Max: Fury Road. Iako je film Georgea Millera iz 2015. dobio ovacije publike i kritike te osvojio 10 nominacija za Oscara, iza kulisa stvari ipak nisu bile glatke.

U odlomku nove knjige novinara Kylea Buchanana naziva Blood, Sweat, and Chrome: The Wild and True Story of Mad Max: Fury Road, objavljene u Vanity Fairu, glumica je iskreno govorila o svom napetom radnom odnosu s kolegom Hardyjem.

Između ostalog, u knjizi se istražuju uzroci svađa između zvijezda filma. Od početka je odnos glumice i glumca bio loš i hladan. Nisu mogli naći zajednički jezik, a uskoro su završili na noževima, odnosno danima su se otvoreno prepirali i vikali jedno na drugo. Theron je kolegi Hardyju rekla da je p***a jer joj je smetalo što je stalno kasnio na set i više puta ga je filmska ekipa morala čekati. Njegovi dolasci na posao čekali su se satima, a Theron je u to vrijeme postala majka i bila je ljuta jer nije mogla provoditi vrijeme sa svojim djetetom.

Snimatelj Mark Goellnicht rekao je da se točno sjeća tog dana pa je prepričao što se dogodilo. Rekao je da je dogovor za snimanje bio u osam ujutro te da se Theron na snimanju pojavila točno u to vrijeme. Znala je da Hardy neće doći u osam premda ga je filmska ekipa zamolila da dođe na vrijeme.

"Znali smo ga po tome što ujutro nikada nije došao na vrijeme. Ako je snimanje dogovoreno za jutro, on se ne bi pojavio", rekao je Goellnicht. 

Kako stoji u odlomku knjige objavljenom u Vanity Fairu, članovi produkcije su detaljno naveli da je glumica natjerala producenticu da bude njezina "zaštita" na setu od Hardyja i da bude uz nju cijelo vrijeme.

"Ne znam je li to bila neka vrsta igre moći, ali je djelovao provokativno i namjerno. Mislim da je on znao da tako stvarno ljuti kolegicu jer je ona profesionalna i ujutro dođe na set", izjavio je pomoćnik kamere Ricky Schambur.

Theron je tražila zaštitu nakon incidenta kada se Hardy nije pojavio tri sata na setu pa ga je ona napala. Rekla je da mu naplate 100.000 dolara za svaku zakašnjelu minutu. On joj je agresivno odgovorio i navalio na nju s pitanjem: "Što si rekla!?"

Glumica se nakon nekoliko godina osvrnula na događaje sa seta s Hardyjem pa priznala da je ona bila dosta kriva za takav razvoj događaja. Dodala je da nije shvatila da ni njezinom kolegi nije bilo lako jer je morao zamijeniti Mela Gibsona.

"Zbog mojih osobnih strahova izgradili smo zidove ne bismo li se zaštitili umjesto da smo si prišli i rekli da je ovo strašno za oboje i da probamo poštovati jedno drugo", kazala je Theron i usporedila njihov odnos s onim između likova koje su tumačili u filmu.

Theron kaže da je bila preplašena i da je živjela u strahu jer nikada prije nije snimala sličan film. Podsjetimo, uvjeti na setu su bili iznimno teški zbog vrućine. Hardy je komentirao da se previše uživio u film i priznao da je pritisak na njega i kolegicu bio prejak u pojedinim trenucima. "Sklon sam misliti da bi sve bilo drugačije da sam tada bio kao sada, dakle stariji i ružniji", izjavio je Hardy.

Premda je set bio preplavljen napetošću, Hardy i Theron su do kraja ostali glumiti u filmu, koji je zaradio 374 milijuna dolara te osvojio čak šest Oscara.

Pročitajte više