Nakon kritika, 12-godišnjakinju uklonili iz nominacija za Zlatnu malinu

Screenshot: Youtube

ORGANIZATORI Zlatne maline ispričali su se i maknuli 12-godišnju glumicu Ryan Kieru Armstrong s godišnjeg popisa nominiranih za najgoru glumicu.

"Ponekad činiš stvari bez razmišljanja, a onda te zbog toga prozovu. Onda shvatiš. Zato je Zlatna malina uopće stvorena", rekao je suosnivač Zlatne maline John B. Wilson u izjavi u srijedu.

"Nedavna valjana kritika zbog izbora 12-godišnje Armstrong kao kandidatkinje za jednu od naših nagrada skrenula nam je pozornost na to koliko smo bili bezosjećajni u ovom slučaju. Kao rezultat toga, uklonili smo njezino ime iz konačnog glasovanja koje će naši članovi dati sljedeći mjesec. Također vjerujemo da gospođici Armstrong dugujemo javnu ispriku i želimo reći da žalimo zbog svake povrede koju je doživjela kao rezultat naših izbora", nastavlja se u izjavi.

 

Zlatna malina će nominirati samo one koji imaju 18 ili više godina, poručuju organizatori. 

Našli su se na udaru kritika zbog nominacije

Podsjećamo, Armstrong je nominaciju zaradila zbog uloge u filmu Firestarter, u kojem je glumila sa Zacom Efronom, a riječ je o adaptaciji romana Stephena Kinga iz 1980. godine o djevojčici koja ima moć pirokineze. Kritika, istina, nije mazila ovaj film, a The Guardian je tako pisao da u filmu "nitko nema pojma što radi i što je važnije, ne znaju niti zašto".

Rolling Stone je film proglasio "katastrofom", ali svi su oni bili vrlo blagi u kritici prema tada još 11-godišnjoj Armstrong. "Armstrong je dala sve od sebe u ovoj nemogućoj ulozi", pisao je tako Rolling Stone.

Međutim, organizatori Zlatne maline nisu previše marili na osjetljivu dob mlade Armstrong i nominirali su je za najgoru glumicu, a zbog toga su se našli na žestokom udaru, kako vlastitih fanova, tako i samih glumaca.