Nakon što su misicu hrvatskog podrijetla žestoko izvrijeđali, uključila se i policija

Foto: Instagram

NAKON što su manekenku hrvatskih korijena April Benayoum, koja je na francuskom izboru za miss proglašena prvom pratiljom, trolovi gnjusno izvrijeđali na društvenim mrežama zbog njenog izgleda i podrijetla, u sve se umiješala i policija.

Samo dan nakon izbora za Miss Francuske pariško tužiteljstvo objavilo je da je pokrenuta istraga zbog rasističkih komentara i brojnih uvreda koje su upućene manekenki.

"Duboko sam šokiran kišom antisemitskih uvreda na račun gospođice Benayoun. Ovo ne smije proći nekažnjeno. Sramite se svojih komentara", napisao je na svom Twitter profilu francuski ministar unutarnjih poslova Gérald Darmanin.

Darmanin je u sve umiješao i policiju te ih je mobilizirao da pronađu i kazne sve koji su pisali ružne komentare na društvenim mrežama.

Podsjetimo, Benayoum je tijekom izbora na pitanje o podrijetlu odgovorila da joj je otac iz Izraela, a da majka ima srpsko-hrvatske korijene, zbog čega su je mnogi počeli vrijeđati.

Posebno su se okomili na činjenicu da joj je otac Židov, a također su joj se rugali i zbog izgleda jer je na svom Instagram profilu objavila fotke bez šminke te su se pitali je li to ista osoba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.