Naomi Campbell dobila dijamant od ratnog zločinca, treba svjedočiti u Haagu

TUŽITELJSTVO za ratne zločine u Haagu zatražilo je od manekenke Naomi Campbell da svjedoči u procesu protiv bivšeg liberijskog predsjednika Charlesa Taylora. Campbell je, naime, dobila na poklon dijamante od Taylora, a navodi se kako bi  njezino svjedočanstvo moglo dokazati da je bivši predsjednik koristio nebrušene dijamante za osobne potrebe te u nabavi oružja.

"Njezino svjedočenje dokazalo bi da optuženi laže da nikad nije koristio dijamante"

Campbell je izjavila da ne želi biti uključena u taj slučaj, no Tužiteljstvo će je, u slučaju da odbije svjedočiti, prisiliti da to ipak napravi. "Njezino svjedočenje dokazalo bi da optuženi laže kako nikad nije koristio dijamante", izjavio je tužitelj. Tužiteljstvo je u lipnju prošle godine saznalo kako je Taylor 1997. manekenki poklonio dijamant dok je boravila u Južnoj Africi. Glumica Mia Farrow potvrdila je njihova saznanja. Tada se Campbell pohvalila glumici kako ju je Taylor darovao. Manekenka se ne želi miješati u slučaj te ništa ne komentira.

"Ne želim biti uključena u taj slučaj, on je napravio grozne stvari i ne želim dovesti u opasnost svoju obitelj"

No, ono što ne može nitko, može Oprah Winfrey pa je tako Naomi nedavno gostovala kod nje, a kad ju je voditeljica suočila sa činjenicom da je primila dijamant od Taylora, ona to nije porekla. "Ne želim biti uključena u taj slučaj, on je napravio grozne stvari i ne želim dovesti u opasnost svoju obitelj", tada je izjavila Campbell.

Krvavi građanski rat u Sierra Leoneu

Charlesu Tayloru sudi se već tri godine, a optužen je za krvavi građanski rat u Sierra Leoneu. U brutalni rat uključeni su brojni tinejdžeri koji su bili prisiljeni ubijati, a davane su im droge kako bi se izazvalo agresivno ponašanje. Također, poticani su na silovanja i krađe. Taylor poriče svoju krivicu. "Nisam kriv ni za jednu od optužbi, nisam ni u čemu sudjelovao ni na minutu. Cijeli slučaj temelji se na prevarama i lažima", izjavio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.