Natalie Balmix o tehničkim greškama na Dori: Nisam dobila objašnjenje od HRT-a

Foto: Renato Branđolica/HRT

FINALISTICA Dore Natalie Balmix oglasila se na Instagramu o tehničkim problemima s kojima se suočavala u polufinalu i finalu Dore. 

"Odmah da na početku odgovorim na sve sumnje u to da ne mogu otpjevati pjesmu koju sam snimila. U životu sam veliki ziheraš pa sam se toga držala i ovdje, odnosno u studiju kada smo snimali pjesmu - da ne mogu, ne bih ovo ni snimila", napisala je u storyju. 

Iz HRT-a se nisu izjasnili 

U polufinalu Dore, pri samom kraju nastupa, matrica je nastavila svirati iako je pjevačica već bila završila s pjesmom.  

"Ne znam čija je to greška niti mi se sa HRT-a itko izjasnio za tu situaciju ili ju pokušao objasniti. Tu situaciju ćemo nazvati 'bilo pa prošlo'. Moja/naša pretpostavka je da su vjerojatno pripremili dio iz nastupa za 'recap' pa im je 'otišao van' nakon što je matrica došla do kraja. I ne, ja to nisam čula u slušalicama", objasnila je. 

"Ispalo je da se derem" 

U finalu se ponovno dogodio tehnički problem. Naime, dok je pjevala refren, u jednom trenutku je zvučalo kao da netko u pozadini pjeva višim glasom. 

"Nažalost, sve što se dogodilo, čula sam tek kada sam došla kući. U green roomu je sasvim drugačiji sound nego što ide na TV-u pa su svi mislili da je prošlo super. Pretpostavka je da je back vokal usred live mixanja očito bio preglasan, dok su mene smanjili. Ovo su samo pretpostavke jer također nisam dobila nikakvo objašnjenje", napisala je. 

"Kao što je bilo vidljivo, odnosno kao što ste mogli čuti, pjesma ima i visokih i niskih dionica te su tonci morali live mixati. To je vjerojatno jedna od razloga zašto je ispalo da se derem u visokim dionicama i odlazim u 'peak', a na kraju i razlog situacije u finalu Dore", dodala je. 

"Nitko na Dori ne pjeva na playback" 

Osvrnula se i na komentare da je pjevala na playback. 

"Dotaknula bih se i ove teme. Svi koji se imalo razumiju u glazbu shvaćaju da nitko na Dori ne pjeva na playback jer i sama pravila nalažu tako. Na kraju, hvala svima koji su komentarima pisali da sam pjevala na playback - zapravo je to pohvala!" zaključila je. 

Podsjetimo, Natalie je s pjesmom Dijamanti završila na 10. mjestu.

Pročitajte više