Nebojša Glogovac je često govorio o mržnji između Hrvata i Srba: "Da nas nema, sve bi bilo idealno"

Foto: YouTube

NEBOJŠA Glogovac, srpski glumac rođen u Hercegovini, jutros je umro u Beogradu od teške bolesti. Glumci diljem bivše Jugoslavije tuguju za kolegom koji je snimao filmove diljem bivše države. Posljednju filmsku ulogu Nebojša je igrao u filmu Ustav republike Hrvatske, i tada je progovorio o mržnji između Hrvata i Srba koja ne jenjava desecima godina.

"To već vrlo dobro znamo - da je mržnja pogubna i da sve probleme koji postoje na ovom svijetu prave ljudi. Da nije nas, ovo bi bio raj. Kada su neki znanstvenici raznih profila istraživali podrijetlo mržnje Srba i Hrvata, jedan od prvih nalaza je da je to mržnja po bliskosti, kao kad se dva rođena brata mrze, kao biblijski Kain i Abel, to postoji još od pamtivijeka, ali uglavnom među ljudima. Zamislite, eto, kako bi bez toga bilo sve divno i prijateljski. Ali ta mržnja je destruktivna sila i evo kvari nam život već jako, jako dugo."

Glogovac je davao i oštrije komentare na protekli rat i događanja u Jugoslaviji.

"Ja bih volio kad bi ljudi uspjeli shvatiti koliko su Milošević, Tuđman, Alija i ostatak ekipe bili dobri u lovi od tog rata. Treba se dogoditi taj klik u narodu i da shvate da se ne trebaju svađati sa susjedom Mujom samo zato što im je tako rekao Sloba", rekao je jednom prilikom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.