New York Post piše o fotkama razuzdanog noćnog života koje je snimio Lupino

Foto: Stephan Lupino

AMERIČKI New York Post prije nekoliko dana objavio je članak o fotografijama njujorškog noćnog života koje je zabilježio hrvatski fotograf Stephan Lupino.

U članku pod naslovom "Vintage fotografije otkrivaju originalne influencere - Njujorški klinci iz klubova '90-ih" objavili su dosad još neviđene fotografije koje je Walt Cassidy objavio u knjizi pod naslovom New York: Club Kids među kojima su i Lupinove.

Lupina su tako svrstali u influencere prije influencera. Cassidy je svoju knjigu nazvao "ljubavnom pričom posvećenom New Yorku '90-ih".

"Praktički smo bili ambasadori klubova. Uspoređujem to sa starim Hollywoodom u kojem su glumci bili vjerni jednom studiju", rekao je.

Dodao je da su najprije svi zajedno živjeli u stanu na tri kata u Gramercyju, prije nego što su se preselili u hotele 17 i Chelsea.

"Bila je to alternativna kultura koja se razvila iz depresije '80-ih u kojima je bilo AIDS-a, prijetnji nuklearnim ratom i konzervativnih politika. Trebali smo se razveseliti. Bili smo opsjednuti samima sobom, pokušavajući zaraditi", ispričao je.

Lupina je magazin Paper prozvao jednim od 10 najznačajnijih likova tog razdoblja, a proglašen je i seks simbolom Down Towna te Helmutom Newtonom Down Towna. Njegovi radovi objavljeni su časopisima poput Voguea, Photoa, Zooma, Sterna i mnogih drugih.

Zadnjih desetak godina Lupino se posvetio slikama i skulpturama i započeo fazu svog stvaralaštva koju je likovna kritičarka Branka Hlevnjaka nazvala "lupinizam".

Lupino najavljuje da će krajem ožujka održati izložbu u Larchmontu u SAD-u, dok ga u svibnju očekuje izložba u Düsseldorfu, u sklopu programa hrvatskog predsjedanja Europskom unijom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.